Muhabbit

Fransa’da Açık Artırma İle Satılan BTC’leri Bir Kullanıcı Değerinin Beş Katına Satın Aldı!

Fransız hükûmeti, GateHub’ın hackerlarından ele geçirilen Bitcoin’lerin satışını tamamladı.

Bitcoin'in Piyasa Değeri

Fransa hükûmeti, bir operasyonda ele geçirmiş olduğu Bitcoin’lerin satışını gerçekleştirdi. Bilindiği üzere Fransız hükûmeti 2019 yılındaki GateHub hack soruşturması sırasında ele geçirdiği 34,5 milyon dolar değerinde Bitcoin’i müzayedede açık artırma ile satacağını bildirmişti. 

Müzayede 17 Mart’ta Paris merkezli müzayede evi Kapandji Morhange tarafından Fransız Ele Geçirilen ve El Konulan Varlıkların Yönetimi ve Geri Alınması Ajansı (AGRASC) adına düzenlendi.

Açık artırmada bir teklif veren, satışta olan BTC’lere mevcut fiyatı üzerinden beş kat fazla ödeme yaparak satın aldı. Yapılan açıklamaya göre bilinmeyen bir katılımcı, 0.11 BTC için 26.800 € (31.900 $) ödedi.

Popüler Fransız kripto para muhabiri Grégory Raymond bu durumu sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile duyurdu.

Bitcoin şu anda 58.000 $’ın civarında el değiştirirken, alıcı aynı miktarda Bitcoin’i bir borsada satın almak istese yaklaşık 6.400 $ civarında ödeme yapacaktı. Şanssız alıcı böylece almış olduğu 0.11 BTC’yi Bitcoin başına yaklaşık 300.0000 $’ dan satın almış oldu.

Bunun yanında açık artırma şartlarına göre, kripto paranın başarılı teklif sahiplerine devri için %14,28 ek ücret uygulanacağı da bildirildi. Bu, söz konusu lotu satın alan kişinin, sadece kripto para biriminin cüzdanına geldiğini görmek için fazladan 5000 $ ayırması gerekeceği anlamına geliyor.

Açık artırma süresince, her biri 0.11 BTC ile 2 BTC arasında değerde toplam 437 adet lot, genel olarak Bitcoin’in mevcut piyasa değerlemesine uygun fiyatlarla satıldı.

Teklif verenin teknik bir hata yaşayıp yaşamadığı şu an için belli değil. Konu ile ilgili yapılan yorumlarda alıcının eğer, 2 BTC’lik bir lot için teklif vermiş olsaydı açık artırma ücretleri de dahil olmak üzere yaklaşık 660.000 dolardan fazlaya Bitcoin almış olacağı ve büyük maddi kayıp yaşayacağı üzerine duruldu.

Diğer Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version