Muhabbit

FTX Fonları Hareketlendi! İflas İşlemleri mi Yoksa İçerden Bir Saldırı mı Var?

FTX fonlarında neler oluyor?

Son günlerde herkesin gözü FTX üzerinde. Likidite sorunlarından sonra ayakta kalmak için son çare olarak şirketin Binance’e satılma çalışmaları da olumsuz sonuçlanınca, FTX iflasını açıklamıştı.

Binance’in FTX’i satın almayarak kaderine terk etmesi FTX gruba bağlı FTX Trading, FTX US, West Realm Shires Services ve Alameda Research gibi 130 şirketin de çökmesine sebep oldu.

İlginizi çekebilir: Binance, FTX Anlaşmasını Neden İptal Etti?

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın istifa etmesi ve şirketin Bölüm 11 iflas başvurusu bulunma niyetinin açıklanması sonrasında on chain verilere göre, birden fazla FTX cüzdanında hareketlenme oldu. Bu cüzdanlardaki fonlar Ethereum üzerindeki ortak bir cüzdana aktarılmaya başlandı. Bu da topluluk tarafından iflas işlemlerinin başlaması olarak yorumlandı.

İlginizi çekebilir: FTX’in Çöküşünün Etkileri Devam Ediyor! BlockFi, Para Çekme İşlemlerini Duraklattığını Duyurdu!

Söz konusu adrese FTX ile bağlantılı adreslerden sadece iki saatte 83.878,63 ETH (yaklaşık 105,3 milyon dolar) para aktarımı oldu. 11 Kasım 2022 Cuma günü gecesi geç saatlerde yapılan bu fon transferleri yatırımcıların kafasında soru işaretlerine sebep oldu. Bazıları bu işlemleri iflas sürecine hazırlık olarak yorumlasa da bazı yatırımcılar bunun bir hack saldırısına hazırlık olduğunu savundu.

Peki FTX Fonlarına Ne Oldu?

Tartışmalar devam ederken, fonların toplandığı cüzdan sahibi 26 milyon USDT’yi DAI’ye çevirdi ve aynı zamanda USDP’yi (Paxos stablecoini) onayladı. Sonra Chainlink, cUSDT ve stETH transfer ve satışlarını onayladı.

Daha sonra da blok zinciri araştırmacısı PeckShield’e göre, FTX cüzdanlarından toplanan fonlar yeni adreslere gönderildi. Yapılan araştırmalar 8.000 ETH’un Solana’dan izinin takip edilemeyeceği bir adrese gönderildiğini ortaya çıkardı.

Fonların hareketleri devam ettikçe başka kullanıcılar da fonları takip etmeye başladı. Steven adlı Twitter kullanıcısı zincir üzerinde fonları takip etti. Fonların PAXG, LINK olarak satılmasını ve transfer edilmesini takip eden Steven, farklı 3 adet hacker olabileceğini savundu.

Bununla birlikte birçok kullanıcı şu anda gelen hack saldırılarına zamanlamadan dolayı inanmıyor ve bu işlemlerin içeriden birilerinin yaptığına inanıyor.

Yatırımcıları endişelendiren bir başka olay ise, FTX’in Reuters’e verdiği demeçte, şirketteki paraların hesaplanması sırasında 1 ila 2 milyar dolarlık müşteri parasının hesaba katılmadığının açıklanması oldu.

Kaynağı bilinmeyen bir başka rapora göre ise Sam Bankman-Fried 10 milyar dolarlık kayıp olduğu bildirilen fonu Alameda Research’e gizlice aktardı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version