Muhabbit

FTX US, 400 Milyon Dolarlık A Serisi Finansman Turu Gerçekleştirdi!

FTX US’ın ileriye dönük hedeflerinde türev tekliflerini genişletme planları da var.

ftx us

ftx us

FTX kripto para borsasının ABD merkezi FTX US, bugün (26.01.2022) A Serisi fonlama turunda aldığı 400 milyon dolarlık fon ile 8 milyar dolarlık değerleme aldığını açıkladı.

FTX Us’ın fon turunda; Paradigm, Temasek, Multicoin Capital, Lightspeed Venture Partners ve SoftBank Vision Fund 2 gibi büyük yatırımcıların olduğu bildirildi. Ana şirket FTX ise birkaç ay önce (Ekim 2021) yaklaşık 420.69 milyon dolar fon toplayarak 25 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı. FTX US bu açıdan oldukça başarılı görünüyor.

The Information‘nın haberine göre FTX, aralık ayında ana şirkete 32 milyar dolar ve FTX US için 8 milyar dolar değer kazandıracak hamlelerle şirket değerlemelerini yükseltmek istiyordu.

FTX 2021 Yılında Hızlı Büyüdü

FTX US başkanı Brett Harrison bir röportajında, 2021 yılına yaklaşık 10.000 müşteri ve günlük ortalama 1 milyon dolarlık spot işlem hacmiyle başlayan FTX US’ın, aynı yılı 1.2 milyon kullanıcı ve günlük yaklaşık 350 milyon dolarlık işlem hacmiyle kapattığını söyledi. Brett Harrison büyümedeki hız ile ilgili şu sözleri kullandı:

Hiçbir şey değilken, muazzam bir şekilde büyüdük. Göreceli belirsizlikten çok kısa bir süre içinde ABD’deki dördüncü ya da beşinci en büyük borsaya dönüştük.

Brett Harrison

FTX, topladığı fonlarla genel olarak dijital pazarlamaya yatırım yapmak ve üst düzey yetenekler edinmek istiyor. Bu sayede müşteri tabanını daha da artırma planlarını gerçekleştirebilir.

FTX Hizmet Alanını Genişletmek İçin Satın Alımlara Devam Edecek!

Brett Harrison, satın alma kısmında aktif olacaklarını da belirtti. Örneğin FTX’in Ağustos 2021’de LedgerX’i satın alması, ABD’deki kullanıcıların kısıtlayıcı kurallara takılmasının önünü açmıştı. Böylece vadeli işlem piyasaları için lisans kullanma hakkını elde ederek, türev ticareti ile ilgilenen kullanıcılara hizmet alanını genişletmişti.

Yine bir diğer önemli satın alma Blockfolio uygulamasının FTX bünyesine dahil edilmesidir. Brett Harrison daha fazla kullanıcıya erişmek için bu tür stratejik satın alımların araştırılacağını da sözlerine ekledi.

Daha fazla FTX haberi için buraya tıklayabilirsiniz.

FTX’in NFT Alanı Yeni Kullanıcıları Çekiyor

Brett Harrison, NFT’lerden de bahsetti. NFT’leri, sanat ve dijital koleksiyonlarla ilgilenen insanları kripto varlıklara çeken “harika bir katılım aracı” olarak nitelendirdi.

Ayrıca FTX’in Solana ve Ethereum altyapısı ile NFT pazarındaki koleksiyonları borsada sunabilmesinin yeni kullanıcılar için önemli olduğunu söyledi.

FTX 2022

FTX US’ın ileriye dönük hedeflerinde türev tekliflerini genişletme planları da var. Şu an kripto para türevleri ticaretinin sadece yaklaşık %2’si ABD platformlarında gerçekleşiyor. FTX US, 2022 yılında perakende ‘trader’lar için; marjlar, kripto para vadeli işlemler ve opsiyonlar başlatmayı planlıyor. Bu yeniliklerin yanı sıra, borsanın hisse senedi ticaretini başlatacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ABD’de türev ticareti için çok büyük ve kullanılmayan bir pazar var

Brett Harrison

Tüm bu atılımlara bakılırsa FTX US; kripto para, türev işlemleri ve NFT alanı için tek durak noktası olmayı amaçlıyor.

FTX US, NFT Odaklı Oyunlara Altyapı Sağlayabilir

Ayrıca, yeni FTX Ventures başkanı Amy Wu kısa bir süre önce verdiği röportajda; FTX US’ın, NFT odaklı oyunlara altyapı sağlamak için büyük bir fırsat gördüğünü söyledi.

FTX US başkanı Brett Harrison ise, kripto para ticareti ve diğer finansal işlemler için tek ve kapsamlı bir platform sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Harrison, bir arada sunulan hizmetlerin kullanıcıları ekosistem içinde tutmayı kolaylaştırdığına inanıyor.

Hem kripto paraya hem hisse senetlerine yatırım yapmak isteyen biri bu hizmetleri iki farklı yerden aldığında, bu durum parayı geleneksel finansal sisteminden farklı hesaplara ya da uygulamalara taşımanız gerektiği anlamına geliyor.

Brett Harrison açıklamasına şu sözlerle devam etti.

Genişleme planlarımız göz önüne alındığında, FTX US’ın görüş alanında birden fazla rakibi var: ”2022’deki hedefimiz Coinbase, Robinhood, CME ve OpenSea için zorlu bir rakip olmak.”

Bu içerik sponsorludur.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version