Muhabbit

FTX.US Kripto Türevleri Borsası LedgerX’i Satın Aldığını Duyurdu!

FTX, sektörde önemli işlere adım atmaya devam ediyor.

FTX

FTX Bahama

Önde gelen kripto para borsası FTX’in ABD’deki iştiraki olan FTX.US, ilk satın alımını gerçekleştirdi. Bu kapsamda şirket, açıklanmayan bir meblağ karşılığında kripto para türev borsası LedgerX’i satın aldığını duyurdu.

FTX.US başkanı Brett Harrison konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, anlaşmanın ekim ayında tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi. Harrison, anlaşmanın mali şartları açıklanmamasına rağmen, LedgerX kârlı bir kuruluş olduğunu ve bugüne kadar toplam çeşitli fonlardan yaklaşık olarak 35 milyon dolar topladığını belirtti.

2017 yılında piyasaya sürülen LedgerX’in tartışmalı bir geçmişi bulunuyor. 2019 yılında, borsanın ortak kurucuları Paul ve Juthica Chou, ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu (CFTC) ile yapılan bir mücadeleden sonra bir süreliğine şirketten ayrılmak zorunda kalmıştı. 

LedgerX, o sırada bir türev ürün piyasaya sürdüğünü duyurmuş ancak daha sonra CFTC’nin firmaya ürün için değiştirilmiş bir türev takas kuruluşu (DCO) lisansı sağlamadığını belirtmesi üzerine şirket bu duyurusunu geri çekmek zorunda kalmıştı. Bu gelişme üzerine LedgerX’in yönetim ekibi komple değişmiş ve bir DCO lisansının yanında CFTC’nin bir takas yürütme tesisi (SEF) lisansını almaya hak kazanmıştı.

Harrison, mevcut LedgerX ekibinin, yönetiminin ve yönetim kurulunun “hepsinin mükemmel olduğunu ve CFTC ile güçlü ilişkileri olduğunu” dile getiriyor. Başkan ayrıca, LedgerX’in ABD’de perakende kripto para opsiyon piyasasını başlatabilen tek şirket olduğunu iddia ediyor. Yönetici ayrıca LedgerX’in, şu anda hem perakende hem de kurumsal müşteriler için kripto para vadeli işlemleri, opsiyonlar ve takaslar sunduğunu belirtiyor.

Harrison, yeni gelişme ile ilgili olarak ise şu ifadelere yer veriyor:

“Küresel kripto para hacminin çoğunluğu türevler aracılığıyla işlem görüyor. FTX.US ve LedgerX anlaşması yoluyla düzenlenmiş ABD türev piyasasına girmekten heyecan duyuyoruz.” 

LedgerX CEO’su ve kurucu ortağı Zach Dexter ise anlaşmayı şu açıklama ile dile getiriyor:

“ABD kripto para türevleri inanılmaz derecede yetersiz hizmet verilen bir pazar ve mevcut çerçeveler altında düzenlenmiş bir varlık olmamız zaman ve kaynak aldı.”

Elde edilen verilere göre kripto para vadeli işlem ve opsiyonlarının işlem hacimleri, 13 trilyon doları aşan kripto para spot ticaret hacimlerine kıyasla bu yıl itibarıyla 23 trilyon dolara ulaşmış durumda.

Bitcoin Futures

Halâ FTX hesabınız yoksa bizim linkimizden kaydolup hem avantajlardan yararlanabilir hem de bize destek olabilirsiniz. FTX borsasına kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version