Muhabbit

G20 Liderleri: Kripto Para Standartlarını Uygulayın

G20 ülkeleri FATF (Financial Action Task Force) tarafından belirlenen kripto para standartlarını uygulamaya çağırdı. FATF uluslararası kara para aklama gücü olarak görev yapmakta.

fatf

G20 Liderleri ülkeleri, FATF (Financial Action Task Force) tarafından belirlenen kripto para standartlarını uygulamaya çağırdı. FATF, uluslararası kara para aklama gücü olarak görev yapmakta.

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde gerçekleştirilen toplantıda yapılan açıklamada, 2019 Liderler Bilgirgesi yayımlandı. Bildirgeye göre ülkeler FATF tarafından, dijital varlıklar ile ilgili yakında kabul edilen “eylem standartları“nı uygulamaya çağırıldı.

FATF Haziran ayında, bir kripto para rehberi yayımladı. Rehberde, borsaların işlem sırasında müşterilerden topladıkları verileri nasıl kullanabileceği yada saklayabileceği ile ilgili yönergeler bulunmakta. Bu bilgiler arasında kişinin ismi, hesap bilgileri ve konum bilgileri de yer almakta. Bu noktada yapılan açıklamayla birlikte G20 ülkeleri, FATF’in bu yönergesine tam destek vermiş durumda.

Riyad toplantısında G20’de bulunan ülke temsilcileri “stablecoin”ler ile ilgili açıklamalarını tekrarladı. Ve projelerin derinlemesine değerlendirilmesi gerektiğini açıkça belirtti.

Sınır ötesi dijital ödeme sistemlerinin işini kolaylaştırmak adına düzenlemelerin getirilmesi gerektiğinin farkındayız.

“Bu noktada ise Ekim 2020’ye kadar düzenlemeleri tam anlamıyla oluşturmak adına FSB’den (Finansal İstikrar Kurulu) ve CPMI’dan (Ödemeler ve Piyasa Altyapıları Komitesi) destek alarak koordinasyonlu bir şekilde düzenlemeleri şekillendirmeye başladık.”

Bu noktada FSB, çoktan “stablecoin”lerin düzenlenmesi hakkında çalışmalarına başlamış durumda. Açıklamaya göre Nisan 2020’de G20 heyetine bir danışma raporu, devamında ise Temmuz 2020’de nihai bir rapor sunacak.

G20 liderlerinin FATF ile beraber oluşturdukları düzenlemeler büyük önem barındırmakta. Ülkelerin bu çağırıya nasıl cevap vereceklerini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bir yandan da zaten dünyanın en büyük ekonomileri G20 komitesini oluşturmakta. Ve G20 ülkeleri FATF standartlarına tam destek vermiş durumda. Bu sebeple alınan kararların önemi çok büyük. Hatta belki de SEC yada diğer düzenleyici kurumların alacağı kararlardan bile daha önemli olduğu söylenebilir.

Duyurunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version