Muhabbit

Libra Gibi Stablecoin’ler Küresel Finans Sistemi İçin Tehdit!

G7 Ülkeleri yasal düzenleme istiyor.

Reuters tarafından 12 Ekim Pazartesi günü bir rapor yayımlandı. Rapora göre, dünyanın en büyük yedi ekonomisinden (G7) finans liderleri, Facebook’un Libra stablecoin’inin piyasaya sürülmesine yeterli yasal düzenlemeler yapılana kadar karşı çıkacağı bildirildi.

Reuters, ABD, Kanada, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere’den maliye bakanları ve merkez bankası yetkililerinin bir toplantısı için hazırlanan bir açıklama raporuna ulaştı. Rapora göre G7 ülkeleri, dijital ödemelerin çeşitli faydaları olmasına rağmen, ödeme hizmetlerinin denetimli ve tüketicileri korumak için gizlilik özelliğinin olması ve güvenlik önlemleri ile korunması gerektiğini söyledi. 

Raporda ayrıca daha fazla gözetim ve denetim olmadan, Libra gibi stablecoinlerin yasadışı finansal faaliyetler için kullanılabileceği uyarısında bulunuldu. 

Taslak’ta ayrıca G7 ülkeleri tarafından şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir global stablecoin projesi, uygun tasarım yoluyla ve geçerli standartlara bağlı kalarak ilgili yasal düzenleyici ve gözetim gereksinimlerini yeterince karşılayana kadar faaliyete başlamamalıdır.”

Açıklama, merkez bankalarının kripto para birimlerini nasıl düzenleyebileceğini incelemek için Haziran 2019’da toplanan yedi ülkenin temsilcilerinden geliyor. Grup, dijital varlıkların kara para aklamayı önleme yasalarına , tüketiciyi koruma kurallarına ve diğer düzenleyici konulara nasıl uyacağına dair endişelerini dile getirdi. Ekim ayında yayınlanan bir G7 raporunda küresel sabit paraların finansal sistem için bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Bu açıklamalar, G20 için kuralları koordine eden Finansal İstikrar Kurulu’nun dünyanın dört bir yanındaki finansal düzenleyicilerin stablecoin‘lere nasıl yaklaşması gerektiğine dair üst düzey tavsiyelerin bir listesini yayınlamasından birkaç ay sonra geldi.

Sonuç olarak, Facebook’un Libra stablecoin’i gerekli düzenleyicilerden onay alamayabilir.  Hatta geçen yıl Fransa’nın Libra’nın Avrupa’da piyasaya sürülmesini önlemek için Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda ile birlikte çalıştığını bildirildi.

Daha Fazla Stablecoin Haberleri İçin: Stablecoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version