Muhabbit

Gary Gensler: SEC, Kripto Paraları Yasaklamayacak!

Amerika’nın regülasyon için kripto paralara olan yaklaşımı, Çin’den oldukça farklı!

Gary Gensler Sec Muhabbit

SEC Bitcoin ETF

 ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanacak olan regülasyonların, kripto paraları yasaklama gibi sert kararları içermediğini belirtti.

SEC Kripto Paraları Yasaklamayacak!

Bugün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda kongre üyeleriyle video konferansı gerçekleşti. Konferans sırasında üyeler, SEC’in kripto para yasaklama gibi bir planı olmadığını söyledi. Kripto paraların yasaklanmayacağı Ted Budd’ın sorusu üzerine cevap verildi. Temsilci Ted Budd, Çin’de gerçekleşen kripto para yasaklarına dikkat çekti.

Gensler, ABD ve Çin’in regülasyon olarak tamamen farklı şekilde çalıştığını söyledi. Bunun yanında Gensler kripto paralar dahi olsa bile kullanıcıların yatırımcı tüketici ilişkisini korumak istiyor. Bu yüzden SEC, kripto paraları yasaklamamayı da düşünüyor olabilir. Gensler, diğer departmanların kara para aklamayla mücadele ve vergi kaçırma gibi konularda sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

CBDC veya devlet destekli bir kripto para sorularına SEC, kongrenin kararlarına göre hareket edeceklerini söyledi.

SEC, çoğu “token”ı içeren menkul kıymetler olarak sınıflandırılabilecek kripto paraları tarihsel olarak düzenlemiştir. Ancak SEC, ICO veya başka bir teklifin parçası olarak şirketler tarafından satılan çoğu yeni “token”ı yatırımcılar için bir risk olarak görüyor.

Bununla birlikte SEC, Bitcoin gibi köklü ve ön satışı olmayan kripto paraları daha az düzenlemek isteyecek gibi görünüyor.

Çin’deki Kripto Para Yasağı

Son zamanlarda Çin, kripto para birimi işlemlerine ve madenciliğe sert yasaklar getirdi. Aynı kararı farklı ülkelerinde alma olasılığı yatırımcıları korkuttu. Bununla beraber benzer bir regülasyonun ABD’de uygulanıp uygulanamayacağı konusu birçok tartışmaya yol açtı.

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, 30 Eylül’de kripto paralar hakkında açıklama yaptı. Kripto paraları yasaklama niyetinin olmadığını söyleyen Powell, “stablecoin”lerin düzenlemesi gerektiğine inanıyor.

Kripto para yasakları, çoğu hükümetin yalnızca işletmelerin kripto para birimiyle çalışmasını yasaklayabilir. Bitcoin’in merkeziyetsizliği, hükümet politikasından bağımsız olarak kullanıcılar arası işlemlere izin verir.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version