Google Ads verileri ve blockchain analizleri Google’da reklamı yapılan websiteleri üzerinden kullanıcılardan 4 milyon dolardan fazla paranın çalındığını gösterdi.
Web3 dolandırıcılık karşıtı hizmet sağlayıcısı ScamSniffer son haftalarda Google ads aramalarında şüpheli aktivitelerin reklamının çok fazla çıktığını dile getirdi.
URL’lerin kullanıcıların adreslerini tehlikeye atan oturum açma isteklerini isteyen sahte web sitelerine yönlendirdiği ortaya çıktı.
Zapper.fi, Lido, Stargate, DefiLlama, Orbiter Finance ve Radiant da dahil olmak üzere bir dizi merkeziyetsiz finans protokolünün, websitesinin ve markasının dolandırıcıların hedefi olduğu da araştırmada gözler önüne serildi. Resmi URL’lerde yapılan küçük değişikliklerin kullanıcıların kötü amaçlı bağlantılara tıkladıklarını fark etmesini zorlaştırdığı belirtildi.
Söz konusu bazı kimlik avı web sitelerinden alınan meta verilerin analizi, dolandırıcıların Ukrayna ve Kanada’da bulunduğuna işaret etti. Kötü amaçlı reklamların sorumlularının, Google’ın reklam inceleme sürecini atlatmak için çeşitli yöntemler kullandığı belirtiliyor. Bu yöntemlerin başında Google’ın reklam incelemesi sırasında normal bir web sayfası göstermesini sağlayan Google Tıklama Kimliği parametresinin değiştirilmesi yer alıyor.
Diğer kötü amaçlı reklamlar, geliştirici araçları etkinleştirilmiş kullanıcıları normal bir web sitesine yönlendirmek için hata ayıklamayı önleme araçları kullanıyor ve böylece doğrudan bir tıklama kullanıcıları kötü amaçlı web sitesine yönlendiriyor. Bu yöntem ayrıca dolandırıcıların bazı Google reklamlarının makine incelemelerini atlamasına da olanak tanıyor.
Google’da Kripto Para Doladırıcılığı
ScamSniffer’ın veri analizi, geçen ay 3.000’den fazla kullanıcıdan 4,16 milyon doların çalındığını gösteriyor. Dolandırıcılığı önleme hizmeti veri taraması kapsamında SimpleSwap, Tornado Cash, KuCoin ve Binance dahil olmak üzere çeşitli takas ve mixing hizmetlerinin on-chain fon akışını da takip ediyor.
Reklam analizi platformlarından yararlanan ScamSniffer, kripto paralar ile ilgili kimlik avı web sitelerini tanıtmanın maliyetinin kazançlı olduğunu, ilişkili anahtar kelimeler için ortalama tıklama başına maliyetin 1 ile 2 dolar arasında olduğunu belirtiyor.
İlginizi çekebilir: Akbank, Avalanche Summit II Etkinliğine Sponsor Olduğunu Açıkladı!
Kötü amaçlı reklamlara tıklayan 7.500 kullanıcının dönüşüm oranı %40 olarak tahmin edildiğinde dolandırıcıların bugüne kadar çalınan 4 milyon doları elde etmek için toplamda %276 oranında getiri sağlayan reklamlara yaklaşık 15.000 dolar harcadığı düşünülüyor.
Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom
Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri