Muhabbit

Google Web3’ün Potansiyelini Keşfetmek İçin Kolları Sıvadı

Kripto para ve Web3 teknolojilerine dair talebin arttığını belirten Google, bu yeni teknolojik gelişmelerle özel olarak ilgilenmesi için bir ekip kurdu.

google

google

Kripto para ve Web3 teknolojilerine dair talebin arttığını belirten Google, bu yeni teknolojik gelişmelerle özel olarak ilgilenmesi için bir ekip kurdu.

Google’ın ana şirketi olan Alphabet Inc., üç ay evvel, Şubat 2022’de Web3 ile yakından ilgilenmeye başladıklarını belirtmişti. 6 Mayıs 2022 Cuma günü Google Cloud Başkan Yardımcısı Amit Zavery’den gelen açıklamaya göre bu soyut ilgi artık somut bir gerçekliğe dönüştü ve Google yeni bir Web3 ekibi kurdu.

Zavery, şirketin çalışanlarına iletilen e-mail’de bu ekibin kurulmasının altında yatan amacın Google Clouds’un diğer geliştiricilere nazaran tercih edilen platform olmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

“Her ne kadar dünya hala Web3’ü benimsemek söz konusu olduğunda henüz yolun çok başında olsa da, Web3 piyasası şimdiden büyük bir potansiyele sahip olduğunun işaretini veriyor. Pek çok müşterimiz bizden Web3 ve kripto paraya dair teknolojilere yönelik desteğimizi artırma talebinde bulunuyor.”

Web3 merkeziyetsizlik prensibi ile çalışan, kullanıcıların kendi verileri üzerinde daha çok kontrole sahip olduğu yeni nesil internet uygulamalarına verilen genel isim olarak dikkat çekiyor. Zavery’nin e-postasına göre, Google, bu süreçte daha çok back-end hizmetler üzerine çalışarak yeni Web3 uygulamaları üretmeye odaklanacak.

Google

Google 2022’nin Başından Beri Kripto Para Dünyasına Giriş İçin Hazırlanıyor

Şubat 2022’de gerçekleşen 2021’in 4. çeyrek kazanç toplantısında konuşan CEO Sundar Pichai, Google Cloud ekibinin şirketin blockchain teknolojisinde önde gelen markalardan biri olma yolunda atacağı adımlardan yalnızca biri olduğunu ifade etmişti.

“Web3 söz konusu olduğunda gördüğümüz şey kesinlikle blockchain’e ve geniş uygulamalara sahip ilginç ve güçlü bir teknoloji. Haliyle, bir şirket olarak, bu ekosisteme nasıl katkıda bulunabileceğimiz konusunda kafa yoruyoruz. Örneğin, Cloud ekibimiz blockchain tabanlı platformlarda faaliyet gösteren müşterilerimizi nasıl destekleyebilecekleri üzerine çalışıyor.”

Google’ın kripto para dünyasına giriş çabaları yeni başlamadı. Ocak 2022 tarihinde şirket, PayPal’ın eski Ürün Geliştiricisi olan Arnold Goldberg’ü ödeme birimini yönetmesi için işe almıştı. Goldberg PayPal’da çalıştığı dönemde müşterilerin hesaplarını kullanarak Bitcoin ve Ethereum satın almalarına imkan sağlamasıyla biliniyor.

İlginizi çekebilir: Blockchain Nedir?

Google’ın Ticaret Birimi Başkanı Bill Ready de Ocak 2022’de yaptığı açıklamada şirketin kripto paraya büyük önem verdiğini belirtmişti.

“Kullanıcı ve yatırımcı talebi gelişip değiştikçe, biz de onunla beraber gelişip değişiyoruz.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version