Muhabbit

Görünmez Olmak İster Miydiniz? Bir Şirket Görünmez Kalkan Geliştirdiğini Duyurdu!

Şirket sanal dünyaya meydan mı okuyor?

Gorunmez-Kalkan

Gorunmez-Kalkan

Invisibility Shield isimli İngiliz şirketi, herkesi şaşırtan bir projeye imza attı. Şirket, sadece filmlerde gördüğümüz “görünmezlik” olayını gerçekleştirdiğini iddia ediyor.

Metaverse ve NFT kavramlarını konuştuğumuz şu günlerde, gerçek dünyadaki fantastik buluşlar da ilgi çekmeye başlıyor. Sanal evrendeki gerçek dışı hayat, uzmanlar tarafından iyi-kötü, olumlu-olumsuz tartışılırken, reel hayatta da tıpkı metaverse’teki hayat gibi buluşlar üzerine çalışmalar yapılıyor.

Invisibility Shield şirketi, ışık ve yansıma üzerinde, çeşitli oynamalar yaparak bir görünmezlik kalkanı geliştirdiğini iddia ediyor. Bu iddiaya güvenen bazı yatırımcılar ise, üretim için fon sağlıyor. Şimdiden 1000’den fazla yatırımcıdan 215 bin dolara yakın fon toplandı.

Bahsedilen ürün, görünmezlik üzerine olduğu için şeffaf bir görünüme sahip. Şirket sanal dünyaya meydan okuyor gibi görünüyor.

Projenin tanıtımı için Google üzerinden arama yapıldığında, üstteki fotoğraf gibi birçok tanıtım fotoğrafı mevcut.

Kimi kesim için heyecan verici bir buluş olsa da kimi kesim için ise ürkütücü bir buluş. Ürkütücü bulan kesim, böyle bir buluşun insanların özel hayatını ihlal edeceğini, VR gözlükle yaşanılan dünyadan çok daha fazla sorunlara yol açacağını düşünüyor.

Bilim kurgu filmleri gerçeğe dönüşecek!

Invisibility Shield ekibi, birkaç yıl öncesine kadar sadece yönetmenlerin veya senaristlerin konuştuğu görünmezliği artık gerçeğe dönüştürdüğünü açıklıyor. Zaten birçok sinema filmi, görünmezlik ile ilgili çeşitli senaryolarla karşımıza çıkmıştı.

Ürünün desteklenlemesi için de şu açıklama yapılıyor.

Ekibimiz, bilim kurgu filmlerini gerçeğe dönüştürmek için görünmez bir kalkan icat etti. Buna herkesin ulaşabilmesi için desteğinize ihtiyacımız var.

Artırılmış gerçeklik henüz tam olarak sindirilememişken, görünmez bir kalkanın gerçek hayatta var olmasıyla ilgili siz neler düşünüyorsunuz?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version