Muhabbit

Hindistan, Kripto Para Yasağını Meclise Getiriyor!

Ülke, kripto paralar ile ilgili tüm faaliyetleri yasaklamayı düşünüyor.

Hindistan Yasa

Hindistan Yasa

Hindistan, ülkede kripto para birimleri ile ticaret yapan veya bu tür dijital varlıkları elinde bulunduran herkesi cezalandıracak olan bir yasa hazırlığında.

Konu ile ilgili olarak bir hükûmet yetkilisi tarafından yapılan bir açıklamada, kripto para birimlerine karşı dünyanın en katı politikalarından biri haline gelecek tasarının, kripto para varlıkların bulundurulması, çıkarılması, madenciliği, ticareti ve transferinin suç haline geleceği belirtildi.  

Bilindiği üzere Hindistan hükûmeti Ocak ayında da, özel kripto paraların yasaklanması konusunu gündemine almıştı.

Kıdemli bir Hükûmet yetkilisi Reuters’a verdiği röportajda yeni planda, dijital para birimlerinin omurgası olan ve güvenli bir veri tabanı teknolojisine sahip olan blockchain teknolojisini teşvik etmeye devam edeceklerini, amaçlarının sadece özel kripto para varlıklarını yasaklamak olduğunu söyledi.

Atılacak olan bu büyük adım ile ilgili ilk tepkiler de gelmeye başladı. Bu karar ile yatırımcıların gelişen pazarlara daha kolay gidebileceği yönünde açıklamalar yapıldı.

Hükûmetin halihazırdaki kripto para yatırımları bulunan kişiler için öncelikle ellerindeki kripto paraların tasfiye edilmesi için altı aya kadar süre vereceği, cezaları ise bu süreden sonra faaliyete geçireceği bildirildi.

Eğer önerilecek olan bu kripto para yasağı kanun haline gelirse, Hindistan, kripto para bulundurmayı yasadışı olarak kabul eden ilk büyük ekonomi olacak. 

Ancak hükûmetin tüm bu yasaklama tehdidine rağmen Hindistan’da işlem hacimleri artıyor ve sektör tahminlerine göre 8 milyon yatırımcı şu anda 100 milyar rupi (yaklaşık 1,4 milyar dolar) kripto para yatırımı yapıyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan yerel kripto para borsası Bitbns Genel müdürü Gaurav Dahake, kullanıcı kayıtları ve para girişlerinin bir yıl öncesine göre 30 kat arttığını söyledi. Hindistan’ın en eski borsalarından biri olan Unocoin ise, yasak endişelerine rağmen Ocak ve Şubat aylarında 20.000 yeni kullanıcı kaydı yapıldığını belirtti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version