Muhabbit

Hindistan, Kripto Paralar Konusunda Katı Düzenlemeler Uygulamayı Düşünüyor!

Hindistan hükümetinin, ülkede kripto paralar kullanılarak yapılabilecek yasa dışı faaliyetler için endişe duyduğu belirtiliyor.

Yeni Boyut- hindistan

Yeni Boyut- hindistan

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kısa süre önce yayımladığı bir raporda, ülkenin kripto paralara yaklaşımını özetleyen 2022-2023 Ekonomik Araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Raporda, Hindistan hükümetinin, ülkede kripto paralar kullanılarak yapılabilecek yasa dışı faaliyetler için endişe duyduğu belirtildi.

Kripto paralar konusunda düzenleme çalışmaları yürütmek isteyen yetkililer, geçtiğimiz aylarda meydana gelen FTX krizinden ders alınması gerektiğini belirtiyor. Hatta FTX çöküşünden sonra hükümet, kripto paralar konusunda temkinli bir yaklaşım benimsemeye karar verdi. Ancak bu konuda net kuralların getirilmemesi Hindistan’daki yatırımcılar ve hükümet arasında bazı tartışmalara yol açtı.

Aradaki dengeyi kurmak isteyen hükümet yetkilileri, vatandaşlarını mali tehlikeden korumak için nasıl bir denge kuracağını araştırmaya devam ediyor.  

Bu konuda atılacak adımların başında, kripto paralar kullanılarak gerçekleştirilen şüpheli faaliyetleri engellemek yer alıyor. Bunun için de yapay zeka gibi gelişmiş teknolojilerin kullanımını içeren gözetim yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Vatandaşlar Bilgilendirilecek

Hindistan Hükümeti ayrıca, kripto paraların riskleri konusunda halkı bilinçlendirme çalışmalarını da artırmayı planlıyor. Bunun için çeşitli bilinçlendirme kampanyaları düzenlenmesi planlanıyor. Vatandaşlarını olası kayıplardan korumak isteyen hükümet yetkilileri bu kapsamda düzenleme uygulamalarını devreye almak istiyor.

Düzenleme çalışmalarında, aracı kurumların faaliyetlerinin incelenmesi ve bazı gereklilikleri yerine getirmesi gibi maddelerin yer alacağı belirtiliyor.

Örneğin bu maddeler arasında, borsaların müşterini tanı (KYC) ve kara para aklamayı önleme (AML) prosedürlerini üstlenmesini zorunlu kılmak ve bunu yapmayanlara ceza vermek gibi önlemlerin yer alacağı belirtiliyor.

Hükümet, atılacak tüm bu adımlar için sektördeki paydaşlar ile birlikte çalışacağını belirtiyor. Hatta bu kapsamda, kurallarının uluslararası en iyi uygulamalara uygun olmasını sağlamak için Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gibi uluslararası kuruluşlarla birlikte çalışılacağı belirtiliyor.  

Sonuç olarak, atılacak bu adımlar ile birlikte Hindistan’ın kripto paralar konusunda güvenli bir bölge olarak anılması sağlanmak isteniyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version