Muhabbit

Huawei: Mevcut Teknolojik Altyapı Metaverse İçin Yetersiz

Çinli telekom devi Huawei mevcut telekom altyapısının metaverse’ün gereksinimleri için yeterli olduğunu düşünmüyor. 

METAVERSE3-01

Çinli telekom devi Huawei mevcut telekom altyapısının metaverse’ün gereksinimleri için yeterli olduğunu düşünmüyor. 

Konuya dair 3 parçalı bir blog serisi yayımlayan Huawei Orta Doğu İş ve Strateji Danışma Bölge Şefi Abhinav Purohit, metaverse’ün sektör için barındırdığı potansiyele ve Telekom şirketlerinin metaverse söz konusu olduğunda nasıl konumlandığına değindi. 

Purohit metaverse’ü şöyle tanımladı: “Metaverse kolektif bir sanal paylaşım alanıdır. Coğrafi olarak birbirinden uzak noktalarda konumlanan katılımcıların gerçekçi, uzamsal farkındalığa sahip tecrübeler edinmesine, sanal içerikle fiziksel dünyanın pürüzsüz bir şekilde birbirleriyle iç içe geçmesine imkan sağlar.

Huawei yetkilisi ayrıca açık bir metaverse fikrinin Web3 hareketiyle de yakından alakalı olduğuna değindi ve içerden gelişen ekonomilerin dijital para birimleri ve NFT’ler sayesinde var olabileceğinin altını çizdi. 

Purohit’e göre böyle bir vizyonun gerçekleşebilmesi için indirme hızı, yayım kalitesi, mobil araçlar ve metaverse donanımı hızlı bir şekilde gelişmeli ki sorunsuz çalışan bir sanal alana sahip olalım. 

Huawei yetkilisine göre kaliteli ve kapsamlı bir tecrübenin sağlanması ancak teknolojik gelişmelerle mümkün. 

“Böylesine bir tecrübe sağlamak melez yerel ve uzaktan gerçek zamanlı işleme, video sıkıştırma, kenar bilgi işlem ve katmanlar arası görünürlük alanlarında yenilikler gerektirecek.” 

Ayrıca Purohit hücresel standartlarda, ağ optimizasyonlarında ve cihazlar ile mobil ağlar arasında iyileştirilmiş gecikme süresinde değişiklikler yapılması gerektiğine de inanıyor.

Purohit’e göre metaverse ağlarının gelişmesinin önündeki temel engeller gecikme (bir ağın yanıt verebilirliği), simetrik bant genişliği (veri aktarım hızı) ve deneyim kalitesi (ağ verimi) olarak tanımlanabilir. 

Huawei Yetkilisi 5G Teknolojisini Metaverse İçin Şart Görüyor

Huawei yetkilisine göre 5G teknolojisinin geniş alanlarda benimsenmesi ağ çekişmesini azaltırken bant genişliğini iyileştirecek. 6G teknolojisi is hız artımına katkı sağlayacak. 

5G ağları saniyede 1,000 megabayt hıza (MBps) ulaşabiliyor. Söz konusu hız ortalama Amerikan internet hızı olan 119,03 MBps’den çok daha fazla. 

İlginizi çekebilir: Nasdaq Tarafından Yayımlanan Bir Rapora Göre, 2023 Yılının Trendi Metaverse Olacak!

Global Mobil Sağlayıcılar Derneği’nin (GSA) sağladığı verilere göre metaverse sektörü dışında da 5G teknolojisini benimsemek yönünde dünya genelinde ciddi girişimler var. Öyle ki, Ağustos 2022 itibarıyla 153 ülkede 501 operatör 5G teknolojilerine yatırım yaptı. 

Bu 501 operatörün 222’si ise şimdiden 89 ülkede 5G mobil hizmetlerini oluşturdu. Ancak 5G’nin hala dünya genelinde mobil standart olarak benimsenmemesi bir metaverse söz konusu olduğunda bu teknolojinin ne denli etkili olacağı konusunda bir belirsizlik doğuruyor. 

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Metaverse Haberleri İçin: Metaverse Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version