Muhabbit

Huobi, Dominika ile Dijital Kimlik Programı İçin Anlaştı

Huobi, Dominika ile dijital vatandaşlığın önünü açacak olan dijital kimlik ve milli token hizmeti üzerine anlaşmaya vardı.

Kripto para borsası Huobi, Batı Hint Okyanusu’nun ada ülkesi Dominika ile dijital vatandaşlığın önünü açacak olan dijital kimlik ve milli token hizmeti üzerine anlaşmaya vardı.

Sık sık komşu ülke olan Dominik Cumhuriyeti ile karıştırılan Dominika, 72.000 nüfusa sahip bir ada ülkesi. Ülkeyi teknolojik anlamda geliştirmek isteyen Dominika hükümeti, son zamanlarda gözünü metaverse ve Web3 teknolojilerine dikti. Ülkenin bu amaç kapsamında kripto para ve blockchain alanında yetenekli bireyleri adaya çekmeyi hedeflediği ifade ediliyor.

Ada ülkesi “yatırımla vatandaşlık” konseptini ilk olarak benimseyen Karayipler devleti olarak dikkat çekiyor. Dominika pasaportu Çin, Hong Kong ve Avrupa Birliği de dahil olmak üzere 130 ülkeye erişim hakkı sağlıyor.

Huobi-Dominika Ortaklığı Nasıl Sonuçlar Doğuracak?

Dominika hükümeti Huobi ile Dominika Coin’i (DMC) ve dijital kimlik belgelerini (DID) oluşturmak için iş birliğine gitti. Söz konusu girişimlerin ülkede dijital vatandaş olabilme imkanını sağlaması planlanıyor. DMC ve DID TRON blockchain’inde yer alacak, Huobi Prime ile oluşturulacak ve gelecekte kurulması planlanan Dominika temelli metaverse platformuna giriş hakkı tanıyacak.

DMC tokenlar Ethereum ve BNB Smart Chain ile BitTorrent Chain köprüsü üzerinden çapraz zincir uyumluluğuna sahip olacak. Huobi Prime kayıtlı kullanıcıları DMC ve DID’lerin arzına katılabilecek.

İlginizi çekebilir: Pyth Yayıncı Serisi 3. Bölümünün Konuğu D2X!

DID’lerin temel kullanım alanı kripto para borsalarında Müşterini Tanı (KYC) doğrulama sistemini, Dominika’da banka hesabı açmayı, borçlara başvurmayı ve dijital girişimlerde bulunmayı kapsayacak.

Huobi, Kasım 2022’de genel merkezini Seychelles’ten Karayipler’e taşımayı duyurmuş, bölgenin kripto para dostu tutumuna dikkat çekmişti. Dominika ise Aralık 2021’de Doğu Karayipler Merkez Bankası Dijital Para Birimi programına dahil olmuştu.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version