Muhabbit

İddia: Binance 200 Milyar Dolarlık Değerleme İle Hükümetlerden Fon Toplamayı Düşünüyor!

Binance hükümetlerden fon toplamak istiyor iddiası ortaya atıldı.

binance yedek muhabbit

Wu Blockchain tarafından paylaşılan iddiaya göre, küresel kripto para borsası Binance 200 milyar dolarlık bir değerleme ile hükümet fonlarından yatırım toplamayı hedefliyor.

Birçok önemli habere ve iddiaya imzasını atan Wu Blockchain, bu kez Binance için yeni bir iddia ile gündeme geliyor. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı son iddia ise Binance’in 200 milyar dolarlık bir değerleme ile çeşitli hükümetlerden fon toplamayı düşündüğü şeklindeydi.

Birçok kaynak tarafından doğrulandığı ifade edilen iddiaya göre Singapur da Binance’in fon toplamayı amaçladığı hükümetlerden biri. Kaynaklardan biri Binance’in “öz sermayesinin” 92:8 oranında kurucu Changpeng Zhao ve kurucu ortak HeYi’ye ait olduğunu belirtti.

Binance’den Seçmeler!

Bugün (23 Ağustos 2021) Binance’in Singapur kolu Binance Singapur, Singapur Para Otoritesi’nde (MAS) 13 yıllık bir Kurumsal Finansman Direktörü geçmişi olan Richard Teng’i CEO olarak işe aldıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Kara Para Aklamayı Raporlama Birimi kuran Binance, başına 25 yıllık IRS geçmişi bulunan Greg Monahan’ı getirmişti.

CZ, Sequoia Capital’in yatırımını reddettikten sonra, Binance’in dış fonlara ihtiyacı olmadığını dile getirmişti. Yalnızca borsaların düzenleyicilerle iş birliği yapmasına ve işletme lisansları almasına yardımcı olabilecek risk sermayesi şirketleriyle çalışmakla ilgilendiğini açıkça belirtmişti.

Singapur’un en büyük fonu Temasek’in bir yan kuruluşu olan Vertex Ventures, Binance Singapur’a yatırım yapmıştı. Yani Şimdi Binance Global’e yatırım yapmak istemesi mantıklı olabilir. Ancak bu hükümetin risk almaya ne kadar istekli olduğuna da bağlı.

Binance Düzenlemeler Konusunda Ciddi Adımlar Atıyor

Binance düzenlemeleri oldukça ciddiye alıyor. Birçok ülke ve bölgeden “uyumlu, kayıtlı olmadığı” gerekçesiyle uyarı alan Binance, Avrupa’daki ve Hong Kong’taki kripto para türev işlemlerini kısıtlamıştı.

Düzenlemelere uyumluluk geliştirmek adına geçtiğimiz günlerde KYC (Müşterini Tanı) prosedürleri gereğince tüm dünyadaki kullanıcılarından en az Orta Düzey Doğrulama istemişti.

Binance’in özellikle hükümette deneyimlere sahip isimlerle yaptığı işe alımlar da düzenlemelere uyumluluk açısından yol kat etmeye çalıştığı, düzenleyicilerle iş birliği sağlamak istediği anlamına gelmekte.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version