Muhabbit

İlk Merkez Bankası Dijital Parası Duyuruldu!

SFB Technologies tarafından yapılan açıklamaya göre, Marshall Adaları’nın dijital para birimi (CBDC), Algorand (ALGO) blockchaini üzerinde geliştirilecek.

merkez bankası dijital parası

Merkez Bankası tarafından oluşturuşan ilk para (CBDC) Marshall Adaları’ndan geldi. Konu ile ilgili çalışmaları bulunan diğer ülkelerden daha önceki haberlerimizde bahsetmiştik.

SFB Technologies tarafından yapılan açıklamaya göre, Marshall Adaları’nın dijital para birimi (CBDC), Algorand (ALGO) blockchaini üzerinde geliştirilecek.

Projenin bütün detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

SFB Technologies projeden sorumlu geliştirici olarak Marshall Hükümeti tarafından atandı. SFB’de projeyi geliştirmek için Algorand blockchainini seçmiş bulunuyor. Projenin ismi de hükümet tarafından onaylanmış durumda.

Sovereign (SOV)

SOV olarak isimlendirilen para biriminin ismi “sovereign” den gelmekte. Tasarı ilk olarak 2018 yılında meclise sunulup onaylanmıştı ve SFB Technologies görevlendirilmişti. Fakat yapılan yeni açıklamayla birlikte projenin tüm detayları yayınlanmış bulunuyor.

Tüm metine buradan ulaşabilirsiniz.

SFB Technologies kurucu ortağı Jim Wagner, Algorand’ı hız, ölçeklenebilirlik ve güvenlik konusunda gösterdiği performans sebebiyle seçtiklerini belirtti.

Algorand’ı kapsamlı bir araştıma sonucunda seçtik. Birçok kullanım senaryosunu ağ üzerinde denedik ve en iyi performansı Algorand’dan aldık. Ağ SOV’u küresel düzeyde yaymak, yönetmek ve dağıtmak için gerekli işlevselliğe fazlasıyla sahip.

Jim Wagner

Wagner ayrıca Algorand protokolünün bir CBDC için gerekli uyumluluk ve düzenlemelere uygun bir şekilde hareket ettiğini özellikle belirtmekte. Algorand kurucusu Silvio Micali, Marshall Adaları’na gerekli tüm destek vereceklerini özellikle belirtmiş durumda.

Marshall Adaları’nın blockchain teknolojisinden yararlanma isteği için çok heyecanlıyız. İlk CBDC projesine ev sahipliği yapıyor olacağız.

Silvio Micali

Yapılan açıklamaya göre SOV enflasyonu sabit olacak. Yılda yüzde 4 olarak belirlenen enflasyon oranı ile arzda artış sağlanacak. Ek olarak kripto para tanıtım amacıyla ön satışlar gerçekleştirecek.

Son Yazılar

Exit mobile version