Muhabbit

Archax, DeFi Projelerinde Algorand İle İş Birliği Yapacak

Londra merkezli Archax Borsası ve DeFi protokolü kullanan Algorand, yeni bir ürün hattı oluşturmak için bir ortaklık kurdu.

İngiltere Borsası Archax, Defi Projelerinde Algorand İle İşbirliği Yapıyor

Dijital menkul kıymetler için küresel bir takas ve saklama hizmeti sunan Londra merkezli Archax Borsası ve DeFi protokolü kullanan Algorand, merkezi ve merkezi olmayan finans arasındaki boşluğu doldurmak ve yeni bir ürün hattı oluşturmak için bir ortaklık kurdu.

Archax ve Algorand, akıllı sözleşmeler ve likit alternatifler ile yatırımcılara çeşitlilik sağlamayı amaçlamaktadır. Bu iki şirket yatırım fonları veya borsa yatırım fonları (ETF’ler) kullanan istikrarlı paralar da dâhil olmak üzere “yenilikçi akıllı finansal ürünleri”ni piyasaya sürmek için birlikte çalışacaklar.

Archax, geleneksel sermaye piyasalarındaki uzmanlar tarafından kurulan ve başarılı bir danışma kurulu tarafından desteklenmektedir. Aynı zamanda Blockchain dünyası ile mevcut yatırım alanı arasında güvenilir bir köprü sunmaktadır.

Algorand, yakın zamanda DeFi ve DApp çözümleri için ölçeklenebilir akıllı sözleşmelerini yenilemiştir. Algorand’ın akıllı sözleşmelerinde  daha hızlı, ölçeklenebilir, uygun maliyetli, yüksek performanslı işlemler yapılabilmektedir. Aynı zamanda gelişmiş uygulamaları etkinleştirmek için işlevsel olarak gelişmiş olan güvenilir, sorunsuz bir çözüm sunarak problemleri ortadan kaldırmaktadır.

Algorand bir süredir daha merkeziyetçi bir yaklaşıma doğru ilerliyor ve bunun ilk kanıtının blok zinciri olduğunu iddia ediyor. Geçen ay ALGO, Coinbase’de listelendikten sonra % 30’luk bir artış yaşadı ve 13 Ağustos’ta kabaca 560 milyon dolar ile tüm zamanların en yüksek piyasa değerine ulaştı.

Algorand yeni ürünler geliştirecek, Archax, yapılan bu işbirliği ile geliştirilen bu ürünleri  ticaret için listeleyecek. Archax, İngiltere’nin Mali Yönetim Otoritesinden operasyonel lisans alan ilk borsalardan birisi konumundadır.

Yenilikler Gelecek

Archax CEO’su Graham Rodford 27 Ağustos’ta bir açıklamada bulunmuştur. Yaptığı açıklamada, ortaklığın kurumsal olarak benimsenmesine yardımcı olacak pek çok ortaktan biri olacağını söyledi. Rodford, “Blockchain’de agnostik bir pazar yeri olduklarını, ancak çığır açan düzenlenmiş finansal ürünlerin bir sonraki versiyonlarını sunmak için önde gelen sağlayıcılarla çalışmaya da istekli olduklarından bahsetti.

Son olarak CEO şu sözleri söyleyerek açıklamasını sonlandırdı:

DeFi alanı yeni oluşuyor ve inanılmaz derecede hızlı büyüyor, ancak kurumsal olarak uyumlu hale getirmek için çözülmesi gereken çeşitli alanlar var.”

Görüldüğü üzere Archax ve Algorand arasındaki ortaklık, merkezi olmayan ve merkezi finans arasındaki boşluğu kapatmaya yardımcı olabilecek adımlardan biri olacak gibi duruyor.

Son Yazılar

Exit mobile version