Muhabbit

IOTA Kurucusu IOTA Vakfı’ndan Ayrıldı!

IOTA Vakfı ayrılığı resmi hesap üzerinden duyurdu.

iota

IOTA kurucusu David Sontebo, şok bir karar ile IOTA Vakfı’ndan ayrıldığını duyurdu.

IOTA Vakfı ayrılığı resmi hesap üzerinden duyurdu.

Yapılan açıklamada vakıf ile kurucu arasında oluşan “farklı beklentiler” sebebiyle ayrılığın gerçekleştiği belirtiliyor.

Yapılan açıklamada IOTA Vakfı ve 120 üyesinin vizyonu ile Sontebo’nun vizyonunun uyuşmadığının altı çizilmiş, bu noktada ise ayrılığın yaşandığı belirtilmiş durumda. Sontebo bir anlamda “gönderilmiş” gibi görünüyor.

Geçtiğimiz dönemde IOTA ağı sürpriz bir şekilde durmuştu. Bu noktada adeta hedef tahtasına oturan proje, “node”ların merkezsiz olmadığı ve bir topluluk tarafından yönetildiği noktasında eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Yaşanan hack ile birlikte resmi cüzdan uygulaması Trinity Wallet için “Sakın açmayın.” uyarısı gelmişti. Bu noktada gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını belirten IOTA ekibi, saldırıdan 50 civarı cüzdanın etkilendiğini belirtmişti. Yaklaşık olarak 2 Milyon $ değerinde bir kayıp oluşan saldırıdan sonra ağ 12 gün sonra tekrardan cüzdan güncellemesi ile aktive edilmişti.

Sontebo, Iota’yı 2015 yılında kurmuştu. Elektronik cihazlar arasında iletişimi yüksek ölçeklenebilirlik ile sunmayı amaçlayan ve “Nesnelerin İnterneti” vurgusu ile ön plana çıkan proje Bosch ve birçok şirket ile işbirliğine gitmiş, büyük yankı uyandırmıştı. Bosch, IOTA alımı yaparak projeye yatırım yaptığını açıklamıştı. Bu noktada topluluğun projeden beklentisi zirve ulaşmıştı.

2017 yılındaki zirvesinde 5.25 $ seviyelerine kadar yükselmeyi başaran IOTA, birçok altcoin yatırımcısının dikkatini çekmeyi başarmıştı.

IOTA an itibarıyla 768 Milyon $’lık piyasa değeri ile birlikte 0.27 $ seviyelerinden işlem görüyor. MarketCap sıralamasına göre 32’inci sırada bulunan IOTA, zirve fiyatı ile 2017 yılında lider kripto paralar arasında bulunuyordu.

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version