Muhabbit

IRS’e Göre Kripto Gelirleri Vergiye Tabii!

IRS, sanal paralar ile kazanılan gelirlerin vergilendirilebileceğini söyledi.

Kripto

Haziran ayı sonlarında yazılan ve 28 Ağustos tarihinde yayınlanan bir IRS notuna göre, platformlardan yürütülen mikro görevlerden kazanılan kripto gelirinin vergiye tabii olduğunu belirtiyor.

Not, ABD kurumunun Küçük İşletme / Serbest Meslek Sahibi Bölümünden gelen bir soruya yanıt olarak yazılmıştır. Belgenin kendisi, nihayetinde vergi makamının kripto ile ilgili gelir. üzerindeki denetimin küçük bir unsurunu oluşturacak duruma odaklanırken, yine de IRS’nin böyle bir not paylaşmış olması ilgi çekici.

Belirtildiği üzere, not şu soruya cevap veriyor:

Sanal para birimi, platform aracılığı ile bir mikro görev gerçekleştiren bir kişi için vergilendirilebilir mi?

Notun yazarı Gelir Vergisi ve Muhasebe Bölümü’nden Ronald Goldstain’e göre, cevap evet.

Evet, bu tür işlem yapan kişiler ve bundan gelir elde edenler bir vergi mükellefi konumunda. Sonuçta bir hizmet gerçekleştirme karşılığında bir bedel aldı ve bu bedel vergilendirilebilir.

Mikro Ödemeler ve Vergilendirme

Goldstein, bir kullanıcıya veya katkıda bulunan kişiye ödeme yapılabilecek çeşitli mikro görevler olduğunu belirtti. Örneğin, “bir firmanın işçilere Bitcoin ya da diğer sanal para birimleri üzerinden ödeme yapabileceğini” söyledi.

Diğer örnekler arasında, bir uygulama mağazasından belirli bir uygulama indirmek ya da olumlu bir inceleme karşılığında ödeme yapılması, oyun indirmek ve belirli görevleri tamamlamak yer alıyor.

Bu tür mikro görevler, bireylere sanal para birimi biçiminde ödüller sağlayabiliyor. Genellikle tek bir görevi yapan kullanıcılar 1 $’dan daha az bir ödül alır.

IRS’e göre, “Bölüm 61 (a) (1) yasasında aksi belirtilmedikçe, brüt gelir, hizmetler için tazminat da dahil olmak üzere, elde edilen her türlü kaynaktan gelen tüm gelir anlamına gelir. Bu yasaya göre tüm kazançlar vergi mükellefinin sahip olduğu gelire tabidir.

Goldstein, “Mikro görevler de dahil olmak üzere kitle kaynaklı bir platform üzerinden bir görevi yerine getiren bir vergi mükellefi, gelir alacağı beklentisi ile görevi talep eden taraf için bir hizmet gerçekleştirmiştir.”dedi. Sonuç olarak vergi mükellefi görevi yerine getirmesi için sanal para alırsa, kişi vergiye tabiidir.

Bildiğiniz üzere IRS, 2014 yılından bu yana Bitcoin ve kripto para birimlerini vergilendirilebilir bir mülk biçimi olarak değerlendiriyor.

Son Yazılar

Exit mobile version