Muhabbit

İspanya Merkez Bankası El Salvador’u Eleştirdi!

İspanya Merkez Bankası El Salvador’u araştırıyor!

ispanya btc muhabbit

ispanya btc muhabbit

İspanya Merkez Bankası, geçtiğimiz aylarda Bitcoin’i yasal para birimi olarak ilan eden El Salvador’u eleştiri yağmuruna tuttu.

Merkez Bankası, “Kripto Paraların Yasal Para Birimi Olarak Rolü: El Salvador” isimli bir raporda, ülkenin kripto paralara bakış açısını uygulama esnasında yaşadığı zorlukları inceledi.

İspanya Merkez Bankası El Salvador’un Bitcoin Kararını İnceliyor!

İspanya Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde El Salvador’un Bitcoin’e olan ilgisini inceleyen bir rapor yayımladı.

Operasyon, Piyasalar ve Ödeme Sistemi Genel Müdürlüğü’nden Sergio Gorjón tarafından kaleme alınan “Kripto Paraların Yasal Para Birimi Olarak Rolü: El Salvador” isimli rapor, El Salvador’un bu konuyla alakalı birçok taahhütte bulunduğunu belirtiyor.

İspanya Merkez Bankası’nın en büyük endişelerinden biri ise, El Salvador’un konu hakkındaki şeffaflık anlayışı olarak öne çıkıyor.

İspanya Merkez Bankası’nın hazırladığı raporda, şunlar belirtilmekte:

Projenin gerçekleştirilmesi ile alakalı olarak şeffaflık ve fikir birliğinin eksikliği, sınırlayıcı bir faktör olarak öne çıkıyor. Bu sebeple El Salvador’un ülke olarak aldığı kredi notu aşağı yönlü bir revizyon ile karşılaştı.

İspanya Merkez Bankası, El Salvador’un Bitcoin’e geçişiyle ilgili farklı problemler de bulduğunu belirtti. Banka, Bitcoin’i eğitimsiz, kripto paralar ile ilgilenmeyen bir topluluğa empoze etmenin riskli olduğu belirtiyor.

Elde ettiğimiz bilgilere göre El Salvador vatandaşlarının %50‘den biraz fazlasının internet erişimi var. Akıllı telefonların pazar payı ise %40 civarında dolaşan ülkede, dijital eğitim düzeyi Latin Amerika ülkeleri arasında en düşük seviyede.

Bunun yanı sıra Merkez Bankası, El Salvador’u terörizm finansmanı ve kara para aklama amacıyla kripto para kullanma konusunda aldığı önemler dolayısıyla övdü.

Banka, ülke tarafından gerçekleştirilen düzenleyici kararların ciddi bir şekilde ele alındığını ve bu risklere karşı kontrol mekanizmalarının güçlendirildiğini belirtti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version