Muhabbit

İsrail, Kripto Paraları Mevcut Yasalara Dahil Etmek İstiyor!

İsrail mali düzenleyicisi, kripto paraların, halihazırda yürürlükte olan mali yasalara dahil etmek için yeni değişiklikler önerdi. 

Yeni Boyut- israil

Yeni Boyut- israil

İsrail mali düzenleyicisi, kripto paraları, halihazırda yürürlükte olan mali yasalara dahil etmek ve menkul kıymetlerin tanımını genişletmek için yeni değişiklikler önerdi. 

Düzenleyici tarafından önerilen değişikliklerin, yatırımcıları, kripto para alanında bulunan risklerden ve bu risklerden doğacak zararlardan korumak için gerekli olduğu belirtildi. Düzenleyiciye göre kripto para sektörü, dikkat edilmemesi durumunda yatırımcılara ciddi mali kayıplar yaşatabilecek bir alan. İşte bu kayıpların önüne geçmek isteyen kurum, gerekli adımların atılma zamanının geldiğini belirtiyor.

Kripto para sektöründeki çöküşü tetikleyen FTX ve Celsius olayına atıfta bulunan düzenleyici, benzer olayların yaşanma ihtimali olduğuna dikkat çekiyor.

Bu kapsamda da bir taslak hazırlayan İsrail Menkul Kıymetler Otoritesi, dijital varlıkları mevcut bazı yasalara dahil etmek istiyor. Daha açık bir ifade ile kripto paraların, menkul kıymetler, ortak yatırımlar ve yatırım danışmanlığı, pazarlama ve portföy yönetimini düzenleyen yasalar çatısı altına getirilmesini istiyor.

Hazırlanan taslağı kamuoyuna sunan kurum, önerilen değişikliklerle ilgili kamuoyu geribildirimlerini 12 Şubat 2023 tarihine kadar toparlayıp bir sonuca varmak istiyor.

Bu gelişmelerin yanında İsrail Menkul Kıymetler Otoritesi, kripto paraları, yatırımcılar ve İsrail ekonomisi için bir fırsat olarak da değerlendirilebileceğini söylüyor. Çünkü düzenleyiciye göre dijital varlıklar, daha çeşitli sermaye kaynaklarına izin veriyor ayrıca inovasyonu ve büyümeyi teşvik ediyor. 

“Dijital varlıklardaki ileri teknoloji, birçok alanda ekonomik verimliliğe yol açabilir, maliyetleri azaltabilir, aracılara olan ihtiyacı azaltabilir ve kuruluşlar arasında bilgi aktarım şeklini optimize edebilir.”

İsrail Kripto Paralara Yöneliyor

Kripto paraların küresel anlamda popüler olması, yatırımcıların bu varlıklara yönelmesini hızlandırmış durumda. Bu durum İsrail genelinde de yaygın bir şekilde görülüyor. Hatta İsrail Menkul Kıymetler Otoritesine göre 200.000’den fazla İsrailli, kripto paralara yatırım yapıyor ve ülkede yaklaşık 150 kripto para şirketi faaliyet gösteriyor. 

Bunun yanında İsrail’in, ülkenin ulusal borsasının dijital varlıkların ticareti için bir platform başlatmayı planlamasıyla birlikte, son aylarda kripto paralara olan ilgi de artış göstermeye başladı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version