Muhabbit

İsviçre Bankaları Kripto Para Hizmeti Sunmaya Devam Ediyor!

İsviçre’nin köklü bankası Bordier & Cie SCmA kripto para hizmetine başladı.

İsviçre’nin en eski bankalarından biri olan Bordier & Cie SCmA, hizmetleri arasında kripto para birimi teklifleri ekleyen finans kuruluşları arasına girdi. 

24 Şubat tarihinde yapılan açıklamaya göre Bordier müşterileri artık Sygnum‘un dijital varlık yönetimi ürünleri platformu aracılığıyla Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Tezos gibi kripto para birimlerini güvenli bir şekilde satın alabilecekler.

Banka, yeni girişimin çıkış amacının, geçen yılın sonuna doğru kripto para biriminin hızlı büyümesiyle artan müşteri taleplerinden kaynaklandığını belirtti. 

Duyuruya göre banka, Sygnum’un B2B bankacılık platformunu 60 günden daha kısa bir sürede mevcut altyapısına entegre edecek. İlk aşamada birkaç kripto para birimini destekleyecek olan banka, müşterilerin yeni hizmetten memnun kaldıkça kripto para sayısının artırılacağı bilgisini verdi. 

Gelişme hakkında yorum yapan Bordier & Cie SCmA’nın Yöneticisi Evrard Bordier, bankanın müşterilerinden özellikle kripto para birimleri olmak üzere alternatif yatırımlar sunma talebinin arttığını gördüğünü söyledi. 

Bordier, ayrıca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sygnum Bank ile ortaklık kurarak, müşterilerimize bu yeni, yüksek büyüme oranına sahip varlık sınıfına tam güven ile yatırım yapma yetkisi verirken tek noktadan entegre bir çözüm sağlıyoruz.”

Sygnum Bank’ın Grup CEO’su Mathias Imbach, Bordier müşterileri için kripto para hizmeti sunma fikrinin, bankanın 177 yıllık geleneğine müşterilerin gelecek nesiller için etkin koruma sağlama geleneğine hala bağlı olduğunu gösterdiğini söyledi. 

Geleneksel finans uzmanlarının, insanlardan kripto para birimi yatırımlarından uzak durmalarını isteyen çağrılarına rağmen, milyonlarca yatırımcı hala kripto paralara ilgi göstermeye devam ediyor. Bu durum da bankaları varlık sınıfını hizmet listesine eklemeye zorluyor. 

İlk aşamalarında kripto paraların ana eleştirmenleri arasında yer alan geleneksel bankalar, şimdi kripto paralar ile ilgili hizmetler sunmaya başlıyor. Müşterilerinin çoğunu benzer teklifler sunmak isteyen diğer finansal hizmet sağlayıcılara kaptırmak istemeyen bankalar bu alanda çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version