Muhabbit

Jack Dorsey’in Merkeziyetsiz Sosyal Ağı Blusky, Twitter’a Zor Zamanlar Yarattı!

Jack Dorsey, Twitter’dan sonra yeni sosyal medya platformuna odaklandı.

Jack Dorsey, merkezi olmayan sosyal ağı Blusky’ın beta testini yaptığı sırada Twitter’dan kesinti haberleri gelmesi sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

1 Mart 2023 tarihinde birçok Twitter kullanıcısından siteye erişmekte zorluk çektiklerine dair şikayetler gelmeye başladı. Downdetector sayfasından alınan verilere göre, 1 Mart 2023 saat 12:00’de başlayan kesintiden binlerce kullanıcı etkilendi. Kullanıcıların sorunları 5 saatlik bir zaman sürecince yavaşça çözüldü. Verilere göre, sorun yaşayan kullanıcıların %59’u mobil uygulama kullanıcılarının olduğu ve %35’inin internet tarayıcısı aracılığıyla platformu kullanan kullanıcılar olduğu belirtildi.

Twitter, yaşanan kesintiden dolayı herhangi bir açıklama yada güncelleme yapmamış olsa da gelen raporlar dünyanın farklı bölümden kullanıcıların sorunu yaşadığını göz önüne serdi. Twitter hakkında haber yapan The New York Times, şirketin hafta sonu 200 çalışanı daha işten çıkardığını belirtti. Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın aldıktan sonra şirketteki çalışan sayısı 7.500’den 2000’in altına düştü. Yayımlanan raporlara göre işten çıkarılanlar arasında ürün yöneticileri, veri bilimciler ve mühendisler bulunuyor.

Twitter kesintisiyle Blusky’ın bir bağlantısı mı var?

Twitter’ın yaşadığı kesinti sırasında Dorsey’in merkezi olmayan sosyal medya platformu Blusky, sınırlı sayıdaki kullanıcılar için beta test sürümüne girdi. Bilgilere göre bu mobil uygulama beta testine sadece sınırlı sayıda davet edilen kullanıcı katıldı.

Blusky hakkında yayımlanan raporlara göre, uygulama şu anda sadece Apple kullanıcıları tarafından denenebiliyor. 17 ile 28 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulama 2.000’den fazla kez indirildi. Uygulamanın Android versiyonun ise henüz çıkacağı tarih belirtilmedi.

2023 Ocak ayında yayımlanan bir rapora göre, Twitter gelecekte kripto para birimleriyle ödeme yapma işlevselliğini devreye alma özelliği geliştiriyor. Sosyal medya platformu ayrıca ocak ayında 30 farklı token fiyatı araştırmasına girdi.

Bluesky, 2019 yılında Twitter’ın bir yan ürünü olarak araştırılmaya başlanmıştı. Platformun amacı, sosyal medya için merkezi olmayan herkese açık bir platform oluşturmaktı. 2023 Şubat ayında benzer şekilde merkezi olmayan sosyal medya platformu Damus piyasaya sürüldü. Platform, şifreli uçtan uca özel mesajlaşmaya ve diğer hizmetlere güç sağlayan merkezi olmayan bir ağ olan Nostr üzerine kurulu bir mesajlaşma servisidir.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version