Muhabbit

Japon Finans Devi SBI, Kripto Para Faaliyetlerini Genişletiyor!

Şirket, kripto para girişimleri kurmak için yabancı finans kurumlarıyla görüşüyor.

15 Şubat tarihinde Reuters’ta yayımlanan bir habere göre, Japon finans devi SBI Holdings, kripto para birimi ortak girişimi kurmak için yabancı finans firmalarıyla görüşmelerde bulunuyor. Şirketin atacağı bu adım ile şirket kârlılığının temel ayağı olan işlerini genişletmeyi hedefliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan kurucu Yoshitaka Kitao, yatırımcıların bir zamanlar hisse senetlerine veya tahvillere yatırım yaptıkları dünyada yaşarken, bunun artık değiştiğini ve yeni bir dünya düzeninin ortaya çıktığını belirtiyor.

Kitao, kurumsal yatırımcıların, özellikle de hedge fonların, son zamanlarda kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladıklarını belirtiyor. Hatta yakın zaman önce Elon Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla’nın bu ayın başlarında 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın almasına atıfta bulunarak sadece kurumsal yatırımcıların değil, Elon gibi popüler zenginlerin de kripto paralara yöneldiğini dile getiriyor.

Yeni stratejileri hakkında da konuşan Kitao şu açıklamayı yaptı:

“Dünyada bir numara olmak için, seçimimiz lider bir şirketi satın almak veya büyük küresel şirketlerle bir ittifak kurmaktır. Birleşme ve satın alma stratejimiz, pek çok şirkette azınlık hisselerini almak gibi bir şey olmayacak.

Şirket olarak kripto para biriminde bir ortak girişim işi kurma konusunda en az iki anlaşmanın yapılacağını bildiren Kitao, olası ortaklıklar hakkında ayrıntılı bilginin daha sonra verileceğini belirtti.

Bilindiği üzere Japonya’nın en büyük çevrim içi aracı kurumu olan SBI, 2018 yılından itibaren kripto para birimi ticareti hizmetleri sunuyor. Kripto para portföyünü genişletmeyi hedefleyen SBI, geçen yıl yerel borsa Tao Tao‘yu satın aldı. Bunun yanında Londra merkezli kripto para birimi piyasası yapıcısı B2C2’den ise % 90 hisse satın aldı.

Son olarak şirketin en önemli kazanç ayaklarından birisi olarak son satın almaları işaret eden Kitao bu ve bunun gibi büyük ölçekli birleşme ve satın almalara devam edeceklerini  de dile getirdi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version