Muhabbit

Japon Yatırım Devi Nomura, DeFi ve NFT Alanına Giriş Yapıyor!

Yeni girişimin bu yılın sonuna kadar hazır hâle getirilmesi planlanıyor.

japonya muhabbit

japonya muhabbit

Financial Times tarafından yayımlanan bir habere göre, dev Japon yatırım bankası Nomura, kurumsal müşteriler için merkeziyetsiz finans (DeFi) ve NFT’lere odaklanan yeni bir şirket kuruyor.

Yeni girişimin bu yılın sonuna kadar hazır hale getirilmesi planlanıyor. Şu anda kripto para piyasasındaki kötü gidişata rağmen Nomura, geçtiğimiz hafta Chicago merkezli borsa CME’de ilk Bitcoin vadeli işlemlerini ve opsiyon işlemlerini duyurdu. Buradaki işlemler de ticaret firması DRW’nin kripto para kolu olan Cumberland aracılığıyla yapıldı. Şirket bu girişimi ile kripto varlık tekliflerini de geliştiren Goldman Sachs ve JPMorgan gibi dev oluşumların arasına katılmış oldu.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Şirketin bu konuya oldukça önem verdiği ve bir an önce çalışmalara başlayacağı belirtiliyor. Hatta mevcut personellerin, henüz adı açıklanmayan bir kripto para şirketine devredileceği ve Nomura’nın Başkanlığı görevini ise şu anki Baş Dijital Sorumlusu Jez Mohideen’in yürüteceği belirtildi.

Tüm bunların yanında bilindiği üzere Nomura, geçtiğimiz yılın haziran ayında fon yöneticisi CoinShares ve donanım cüzdanı uzmanı Ledger ile birlikte Komainu saklama ortak girişimine katılmıştı. Böylece şirket kripto varlıkları araştıran bankalar arasında yer almıştı.

Nomura Hakkında

Nomura Holdings, Inc., Japonya merkezli finansal holding şirketidir. Şirketin merkezi Tokyo’nun Chūō semtinde yer almaktadır. Ekim 2008 tarihinde şirket Lehman Brothers Holdings’in yatırım bankacılığı ile Asya ve Avrupa’daki hisse senetleri birimini satın alarak faaliyet alanını genişletti. Şimdi ise şirket kripto para alanına adım atarak gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanmak istediğini ortaya koymuş oldu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version