Muhabbit

Katar Merkez Bankası Dijital Ödemeler İçin İlk Lisansı Verdi!

Katar, elektronik ödeme hizmetleri sağlayan Vodafone Qatar ve Ooredoo Money’e djital ödemeler için ilk lisansını verdi.

Katar Merkez Bankası (QCB), 30 Ağustos 2022 Salı günü yaptığı bir açıklamasında elektronik ödeme hizmetleri sağlayan Vodafone Qatar ve Ooredoo Money’e djital ödemeler için ilk lisansını verdiğini kamuoyuna duyurdu.

Katar Merkez Bankası söz konusu bu lisansın, finansal teknoloji sektörünün gelişimine katkıda bulunacağını ve dijital ödeme hizmetleri sunan tüm şirketleri lisansa dahil etmek için bunun önemli bir adım olduğunu açıklamalarına ekledi.

Katar, Bu Sene Düzenlenecek FIFA 2022’ye Ev Sahipliği Yapacak!

Bildiğiniz üzere bu seneki FIFA dünya kupasına Katar ev sahipliği yapacak. Katar yabancı ziyaretçilerde yaşanacak artış beklentisiyle dijital ödeme altyapısını geliştirmek için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz hafta Katar’da Google Pay dijital cüzdanının lansmanı yapılırken bu sefer ise elektronik ödeme hizmetleri sağlayan Vodafone Qatar ve Ooredoo Money’e djital ödemeler için ilk lisansın verilmesi Katar’ın FIFA için nasıl hazırlandığını gösterir nitelikte.

Katar Merkez Bankası açıklamalarının devamında, tüm küresel kart firmalarının kullandığı elektronik cüzdan hizmetlerinin Katar’da kabul edileceğini de ifadelerine ekledi.

Aslında Katar Merkez Bankası’ndan (QCB) bir yetkili geçtiğimiz aylarda da kurumun dijital para birimlerini (CBDC) incelediğini ve dijital banka lisansı üzerinde çalıştığının sinyallerini vererek, şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Önümüzdeki birkaç ay içinde, QCB’nin gelecekteki planları için hangi adımları atması gerektiğini daha iyi anlayacağız. Piyasanın dijital para birimine doğru evrildiğini görüyoruz. Her merkez bankası, küresel pazarı göz önünde bulundurarak dijital bankaları incelemelidir.”

İlginizi Çekebilir: Katar’dan Onay Alan İlk Kripto Para Borsası Hizmet Vermeye Başladı

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version