Muhabbit

Keanu Reeves, Kripto Para Yatırımı Olduğunu Söyledi!

Efsane film Matrix’in ünlü oyuncuları; katıldıkları programda metaverse, NFT ve kripto para gibi kavramlara değindiler.

Geçtiğimiz gün Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss, The Verge ile bir röportaj yaptı. Vizyona girecek olan “Matrix: Resurrections” filmi için tanıtım faaliyetlerine devam eden ünlü oyuncular, yaptıkları röportajda blok zincir ekosistemine dair önemli konulara değindiler.

Wachowski kardeşlerden Lana Wachowski tarafından yazılan ve yönetilen filmin, Türkiye’de 24 Aralık 2021 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

Epic Games Unreal Engine Five

Matrix’in yeni filminin tanıtım faaliyetleri esnasında Epic Games’e ait bir tanıtım vidyosu da yayınlanmıştı. Bu vidyoda Epic Games, interaktif bir Matrix deneyimini kullanıcılara sunabileceğini gösteriyor. Oyuncuların neredeyse birebir aynısını oyun motorlarında yaratan ekip, Matrix 1 filminde geçen efsane “What is real? (Gerçek nedir?)” sorusuna adeta bir mesaj gönderdi. Gelişen teknoloji ve metaverse kavramının içselleştirilmesi ile birlikte gerçek ile gerçek olmayanın farkını ayırt etmek her geçen gün zorlaşacağa benziyor.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

The Verge ile yaptıkları röportaj esnasında metaverse ile ilgili düşüncesi sorulan Keanu Reeves; metaverse kavramının Facebook’un ‘Meta’sından çok daha önce var olduğunu dile getirerek büyük şirketin metaverse’i sahiplenmesine karşı tepkisini belli etti.

Keanu Reeves Kripto Para Tutuyor

Kripto paralar ile ilgili sorulan soru üzerine ise Keanu Reeves, “bir süre önce bir arkadaşının” kendisi adına kripto para aldığını ancak onları satmayı düşünmediğini söyledi. Anlaşılana göre Keanu Reeves, “HODL” taraftarı.

Ünlü oyuncunun kripto paralarını satmak istemediği ve tutacağına dair söylemi ise, piyasalarda şüphesiz ki bir etkileşime sebep olabilir. Bugün biliniyor ki yatırımcılar, ünlü isimlerin yatırımlarından fikir almaktalar.

İlginizi çekebilir: Kripto Para Yatırımcıları Ünlülerden Fikir Alıyor!

Matrix NFT’leri

Geçtiğimiz kasım ayında, Nifty’s NFT marketinde Warner Bros. ve Epic Games katkılarıyla hazırlanan 100 bin adet eşsiz NFT avatarının satışları yapılmıştı. İlk satış fazında yatırımcılar, her bir NFT için 50 dolar ödedi.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

16 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecek ikinci fazda ise, NFT sahiplerine bir teklifte bulunulacağı söyleniyor. Mavi hapı seçtikleri takdirde sahip oldukları NFT’ler Matrix içerisinde yer alacak. Kırmızı hapı seçtiklerinde ise NFT avatarları şekil değiştirerek ‘ajan’lara, yani savunmacı güçlere dönüşecekler. Etkinliğin ve NFT dönüşümlerinin ise tam olarak nasıl olacağı henüz tamamen açıklanmış değil.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version