Muhabbit

Kickstarter Blockchain Rüyasını Askıya Aldı

Ünlü kitle fonlama platformu Kickstarter kripto para dünyasına giriş planlarını müşterilerin beklentisi doğrultusunda durdurma kararı aldı.

kickstarter

kickstarter

Kitle fonlama platformu Kickstarter kullanıcı kitlesinden gelen yoğun tepkiler sonrasında blockchain teknolojisine geçiş planlarını iptal etme kararı aldı.

Ocak 2022 tarihinde konuya dair ilk açıklamayı yapan Kickstarter’ın kurucusu Perry Chen ve CEO Aziz Hasan platformun blockchain tabanlı bir versiyonu üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu.

2009 yılından beri kitle fonlamaya dair öğrendiğimiz her şeyi merkeziyetsiz bir protokolü geliştirmek yönünde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bu girişimin yaratıcı projelerin hayata geçmesi için heyecan verici yeni fırsatlara kapı aralayacağını düşünüyoruz.

İlginizi çekebilir: Blockchain Nedir?

Ancak bu duyurudan yalnızca bir ay sonra platform blockchain girişimlerini askıya aldı. “Kickstarter’ı Sizin Desteğiniz Olmadan Değiştirmeyeceğiz” isimli bir blog yazısı yayınlayan Kickstarter kararı şu sözlerle duyurdu:

Blockchain tabanlı bir sisteme geçme duyurumuzdan beri gerek e-mailler aracılığıyla, gerek Zoom toplantılarıyla topluluğumuz içerisinde binlerce farklı tartışmaya tanıklık ettik ve sizlerin bu yeni teknolojilere dair endişelerini dinledik. Çevresel problemler, dolandırıcılıklar, spekülasyonlar ve genel olarak blockchain teknolojisinin içerisinde barındırdığı riskler gerçek. Biz de bu konuda sizin endişelerini anlıyoruz.

Kickstarter

Kickstarter Eski Düzenini Devam Ettirecek

Blockchain teknolojisine geçiş yapmamanın yanı sıra, platform aynı yazıda duyurduğu bir dizi başka karar da alarak kullanıcı kitlesinin dönütlerini ciddiye aldığını ortaya koydu. Bu kararları başında test edilip onaylanmadığı sürece merkeziyetsiz bir protokole geçmemek geliyor.

Kickstarter’ın hali hazırda oldukça başarılı bir çalışma düzenine sahip olduğu sanatçıları ve toplulukları merkeziyetsiz bir protokolü zorunlu kılmayacağız. Birden bire Kickstarter’ı bütünüyle, otomatik olarak yeni bir alt yapıya geçirmeyeceğiz.

Kitle fonlama platformu aynı zamanda farklılıkların kabul gördüğü, toplumun çeşitli gruplarını temsil eden bireylerden oluşan bir danışmanlık kurulu kurmanın şirketin öncelikleri arasında olduğunun da altını çizdi.

Kickstarter ayrıca şirketin merkeziyetsiz protokolünü oluşturmak için kurulması öngörülen yeni organizasyonunun bir Kamu Yararı Şirketi olacağını da belirtti. Diğer bir deyişle, yeni organizasyon da tıpkı Kickstarter gibi kâr amacı güttüğü halde kamu yararına çalışan bir tüzel kişilik olacak. Şirket, yeni organizasyonun çevresel konulara duyarlı bir şekilde geliştirileceğinin de altını çizdi.

Organizasyonumuzu karbon yoğunluklu bir blockchain üzerine kurmayacağız.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version