Muhabbit

Kolombiya Vergi Dairesi, Vatandaşları Kripto Para Beyanları Hakkında Uyardı

Kolombiya’da vergide yeni dönem başladı.

Kolombiya Vergi Dairesi (DIAN), bu yıl vatandaşlarına, vergilendirilmek üzere kripto paralarını da kayıt ettirmeleri gerektiğini duyurdu.

DIAN Müdürü Lisandro Junco, kripto para kullanan vatandaşların diğer varlıklar gibi bu varlıkların da vergiye tabi olduğunu hatırlattı. Kolombiya şu ana kadar dijital ekonomi ile bağlantı alanlardan 1 milyar dolar vergi topladı.

Kolombiya Vergi Dairesi, 2022 yılı itibarıyla vatandaşların kripto varlıklarını vergi beyannamesinde bildirmelerinin zorunlu bir görev olduğunu vurguladı. Kuruluş, yerel basın aracılığıyla, ülkenin vergi yasalarının doğru uygulanmasını sağlamak için vergi mükelleflerinden alınan veriler üzerinde doğrulama yapma yetkisine sahip olduğunu kamuoyuna bildirdi.

Kolombiya’daki vergi durumları hakkında bilgi veren Vergi Dairesi Müdürü Lisandro Junco, ayrıca şunu duyurdu:

Dijital ekonominin bir unsuru olsa bile vergi ödemek zorundasınız.

Kolombiya’daki vergilerin yeri

Ülkedeki kanunlara göre tahvil, hisse senedi ve kripto para gibi varlıklardan vergi alınıyor ve bu varlıkların vergi beyannamesinde bildirilmesi zorunlu. Ayrıca vergiye dahiliyet sadece kripto para yatırımcılarıyla kısıtlı değil. Kripto para madenciliği kazançları da gelir olarak kabul edildiği için, madenciler de kazançlarına göre vergi ödemek zorunda.

Ülkede vergi memurları, vatandaşların normal verginin yanında kripto para işlemlerini ve ellerindeki fonları bildirmesini bekliyor. Ancak bununla birlikte Kolombiya Vergi Dairesi kripto paralarda vergi kaçakçılığını belirlemek için bazı kaynaklar kullanmaya başladı.

DIAN, kripto varlıklar ile ilgili vergileri beyan etmesi gereken vatandaşların isimlerini veren diğer ülkelerle farklı bilgi alışverişleri yaptıklarını açıkladı. DIAN Müdürü Junco ayrıca şunu belirtti:

Yaptığımız şey, vergi beyannamelerinde bir yanlışlık veya eksiklik olmaması için önlem almaktır.

Ülkede vergi ödememenin suçu ise, bildirilmeyen fon tutarının iki katı olarak hesaplanıyor. Kolombiya, şu ana kadar dijital ekonomi varlıklarından 1 milyar dolar vergi aldığını da belirtti.

Belirtilen kanunlar Şubat 2022 tarihinde duyurulmuş ve Nisan 2022 tarihinde bu kanunların yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. Bu düzenleme kapsamında, 150 doları aşan kripto para işlemleri veya değeri 450 doları aşan birden fazla token ile yapılan kripto para işlemleri artık takip edilecek.

Yetkililer, kripto para işlemlerini çevrim içi raporlama sistemi aracılığıyla bildirilmesini ve borsaların da kullanıcılar tarafından yapılan şüpheli işlemlere ilişkin periyodik raporlar yayımlaması gerektiğini belirtmişti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version