Muhabbit

Kolombiya’daki Düzenleyici Kurum, Kripto Para İşlemlerinin Bildirilmesini Zorunlu Kılacak!

Borsalar ve yatırımcılar, kripto para işlemlerini Kolombiya’daki kara para aklamayla mücadele gözlemcisi UIAF’a bildirecek.

Kolombiya Btc Muhabbit

Kolombiya Btc Muhabbit

Kolombiya hükümeti, yayımlamış olduğu yeni düzenlemede, borsaları ve yatırımcıları kripto para işlemlerini Kolombiya’daki kara para aklamayla mücadele gözlemcisi UIAF’a bildirmeye davet etti.

Yetkililer, kripto para işlemlerini çevrim içi raporlama sistemi aracılığıyla bildirilmesini ve borsaların da kullanıcılar tarafından yapılan şüpheli işlemlere ilişkin periyodik raporlar yayımlaması gerektiğini belirtiyor.

Onaylanan yeni düzenleme kapsamında, 150 doları aşan kripto para işlemleri veya değeri 450 doları aşan birden fazla token ile yapılan kripto para işlemleri artık takip edilecek.

Nisan ayının başında yürürlüğe girecek olan bu yeni düzenleme, ülkedeki kripto para varlıkları ile neler yapıldığı konusunda daha fazla kontrol sağlanmasını sağlayacak. Ayrıca bu varlıkların fark edilmeden kullanılmasına neden olabilecek olası kara para aklama ve terör finansmanı faaliyetlerinin önüne geçilmesi sağlanacak.

“Kripto paralar, Kolombiya’da kendi başlarına yasa dışı sayılmamalarına rağmen, kullanılan işlemlerdeki anonimlik nedeniyle büyük ölçüde onlara UIAF’ın müdahalesini hak eden bir durum yaratmıştır.”

Borsaların bu konuda daha dikkat etmesi gerektiğini belirten yetkililer, özellikle olağan dışı olarak kabul edilen işlemlerin ve bunları etkileyen kullanıcıların ayrıntılı bir listesini UIAF’a bir rapor halinde sunmasını istiyor.

Kurallara Uymayanlara Ceza Uygulanacak

Yeni düzenleme ayrıca borsalar ve bu direktiflere uymayan yatırımcılar için bazı cezalar da öngörüyor. Mesela kripto para işlemlerinde kara para aklama tespit edilirse, 100 ile 400 dolara arasında ceza yaptırımı uygulanacak.

Hatırlanacağı üzere buna benzer bir girişim, ülkenin vergi düzenleyicisi olan DIAN tarafından da başlatılmıştı. DIAN, kripto para birimlerinin ticaret işlemlerinde kullanılmasıyla ilgili vergi kaçakçılığını tespit etmek için önlemler aldığını duyurmuştu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version