Muhabbit

Kripto Anne 5 Yıl Daha Kripto Dünyasını Kollayabilir!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun kripto anne lakaplı üyesi Hester Peirce, ABD Başkanı Donald Trump tarafından yeniden atandı. 

sec

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun kripto anne lakaplı üyesi Hester Peirce, ABD Başkanı Donald Trump tarafından 5 yıllık yeni bir döneme daha atandı.

2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) macerasına başlayan Hester Maria Peirce namıdiğer Kripto Anne, ikinci dönemi için aday gösterildi.

Obama zamanında SEC’in Cumhuriyetçi koltuğuna oturan Hester Peirce, 2018 yılında ise üye olarak görevine başlamıştı. Kripto para dünyasının “Crypto Mom” yani “Kripto Anne” lakabıyla tanıdığı Peirce, SEC üyesi olduğundan beri kripto paraların ve token’ların yanında durmuştu. 4 ay önce de token’ların güvenli liman olarak tanınması konusundaki fikirlerini açıklayarak 3 yıllık yetkisiz kullanım süresi ile ilgili planını kamuoyuna sunmuştu.

Bu plan ile birlikte ağ geliştiricileri, SEC kaydına gerekmeksizin merkeziyetsiz bir ağ geliştirmek ve katılımcı çekmek için üç yıl süreye sahip olacaktı. Kripto dünyasının yanında olmaktan vazgeçmeyen Peirce, geçtiğimiz aylarda Wilshire Phoenix’in Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurusu reddedildiğinde diğer üyeleri Amerikalı kripto para yatırımcılarının kripto para dünyasına erişimlerini engelledikleri iddiasıyla suçlamıştı.

Peirce’ın ilk döneminin görev süresi 4 Haziran yani bugün bitiyor. Bununla birlikte bugün Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından atanan isimler açıklandı. Atanan isimlerin içerisinde Hester Peirce de bulunuyor. İkinci dönemi için Trump tarafından atanan Peirce’ın atamasının senato tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Eğer ataması senato tarafından onaylanırsa Hester Peirce yani kripto anne 5 Haziran 2025’e kadar kripto dünyasına göz kulak olabilecek.

Son Yazılar

Exit mobile version