Muhabbit

Kripto Anne SEC’in Tavrını Eleştirdi! Daha Yenilikçi Olmalı!

Kripto Anne, SEC’in kripto paralara karşı tutucu tavrını eleştirdi. Bununla birlikte DeFi konusunda kafaların karışık olduğunu dile getirdi.

sec

Kripto para dünyasının sevilen ismi, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üyesi Hester Peirce, geçtiğimiz Ağustos ayında SEC’teki ikinci dönemine başlamıştı. Devraldığı pozisyon 2015 yılından 2018’de o atanana dek boştu, bu da ilk görev süresinin kısa olmasına neden oldu. 2018 yılından beri SEC’in bir parçası olan Peirce’in ikinci dönemi, ilk görev süresinden fazla olmak üzere 2025’e kadar sürecek.

Kripto para dünyasında “kripto anne” olarak tanınan Hester Peirce, geçtiğimiz günlerde Cointelegraph’a konuştu. Canlı yayına katılan Peirce, SEC başta olmak üzere düzenleyici kurumların daha yenilikçi bir görüşe sahip olmaları gerektiğini savundu. Gittikçe daha fazla insanın kripto para dünyasına adım attığı şu günlerde, düzenleyici kurumların kripto para ile alakalı tutucu tavrının değişmesi gerektiğini söyleyen Peirce;

“Hem kripto para dünyasına hem de geleneksel finans enstitülerine ol gösterme konusunda çok yavaş kalıyor olmamıza rağmen her geçen gün kripto para dünyasına her türden çeşitli insanlar yatırım yapmaya devam ediyor. Artan ilgiyle birlikte ilerleyen yıllarda bununla daha çok karşı karşıya geleceğimizi düşünüyorum.”

Gittikçe artan kripto para dünyası nüfusu, ilgi toplayan alanlardan biri olduğu için bu artışın daha uzun süre devam edeceğine inanan Peirce, düzenleyicilik görevinin daha yenilikçi olmasını sağlamak için SEC’te öncekinin aksine bir tam dönem görev almak istedi. Komisyondaki göreviyle birlikte yenilikçi fikirlere, teknolojilere ve girişimlere daha dostça davranılmasını sağlayacağı yönünde bir temennisi de mevcut.

SEC DeFi’a Nasıl Yaklaşacağını Bilmiyor!

Peirce, kripto para dünyasına özellikle de kripto paralara olan tutucu tavrın, DeFİ için bambaşka bir noktada olduğunu iletti. DeFi’ın karmaşık bir alan olduğunu ve düzenleyicilerin ne noktada durmaları gerektiğini bilmedikleri bir alan olduğunu söyledi. SEC gibi düzenleyici kurumlar şu an için DeFi içerisinde tasarlanan akıllı sözleşmelerin bir tür düzenleyici rol oynamasından dolayı ekosisteme hangi noktadan katılacaklarını bilemiyor.

“Bir düzenleyici olarak DeFi’a ne getirebileceğimizi, nasıl rol oynayabileceğimizi düşünmemiz gerekiyor. Ve bu sadece DeFi’ın düşünmesi gereken bir konu değil. DeFi geliştikçe toplumun da bu tür soruları kendine sorması ve düşünmesi gerekiyor. Kongre de düşünmesi gerekenler arasında. Kongre düşünmeli ki biz de bu konuyu nasıl ele almamızı istediklerine dair talimat alabilelim.”

Peirce, Kripto anne olarak adlandırılmasında ise felsefesine ters gelen bir noktadan bahsetti. Ona göre, hükümet anne veyahut baba gibi insanları koruyup kollamamalı, insanlar neyin doğru neyin yanlış olduğuna kendileri karar vermeli.

Son Yazılar

Exit mobile version