Muhabbit

Hong Kong’taki Kripto ETF’leri, Toplamda 500 Milyon Dolarlık Varlık Yönetimi Çekebilir

Bloomberg’ün Kıdemli ETF Analisti Eric Balchunas, Hong Kong’taki spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinin toplamda 500 milyon dolarlık bir varlık yönetimi çekebileceklerini öngördü.

Bu, Hong Kong’taki kripto yatırımlarının onaylanmasıyla ilgili olumlu bir gelişme. Ancak Eric Balchunas ABD’deki daha büyük ETF pazarıyla karşılaştırıldığında Hong Kong pazarının henüz gelişme aşamasında olduğunu belirtti.

Hong Kong ETF pazarı ABD’ye göre çok küçük

Balchunas bugün Hong Kong piyasasındaki beklentileri değerlendirmek için yaptığı açıklamalarda, “Çok fazla akış beklemeyin… 500 milyon dolar elde ettiklerinde şanslı olacaklarını düşünüyoruz” ifadesini kullandı. Ayrıca Hong Kong ETF pazarının küçük olduğunu ve Çinli bireylerin resmi olarak bu ETF’leri satın alamadığını belirtti.

Özellikle, ABD ve Hong Kong pazarları arasındaki en önemli fark Hong Kong’un spot Ethereum ETF’lerini onaylamasıdır. Balchunas, bu tahminin hem Bitcoin hem de Ethereum ETF‘lerini kapsadığını belirtti.

The Block‘un haberine göre ABD’de ise, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) önümüzdeki ay sonuna kadar Ethereum spot ETF’lerin onaylanıp onaylanmayacağına karar vermesi beklenmekte. Ancak son zamanlarda bazı piyasa gözlemcileri yeni ETF’lerin muhtemelen reddedileceğini düşünüyor.

Son Yazılar

Exit mobile version