Muhabbit

Kripto Para Cüzdan Uygulamalarında Rekabet Devam Ediyor!

Solana ekosisteminin lider cüzdan uygulaması Phantom, 109 milyon dolar yatırım aldı.

metamask vs phantom

metamask vs phantom

Solana ekosistemine erişim sağlayan kripto para cüzdanı Phantom, yakın zaman önce düzenlenen yatırım turunda 109 milyon dolar topladı. Şirket son yatırım turu ile birlikte toplamda 1,2 milyar dolar değerine ulaştı.

Paradigma’nın öncülük ettiği yatırım turuna, Andreessen Horowitz (a16z), Variant Fund, Jump Capital, DeFi Alliance ve Solana Ventures gibi dev yatırımcılar da katıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan şirketin CEO’su Brandon Millman, düzenlenen bu girişimin bir öz sermaye finansman turu olduğunu belirtti. CEO ayrıca, Phantom’un bu yıl bitmeden önce Ethereum için destek eklemek de dahil olmak üzere birden fazla blok zincirinde entegrasyonunun yapılacağını belirtti. Bunun yanında Millman, Phantom’un Android uygulamasının da bu yılın ilk yarısında piyasaya sürüleceğini dile getirdi.

MetaMask En Büyük Rakip

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında bir tarayıcı uzantısı olarak piyasaya sürülen Phantom, şu an iOS işletim sistemine sahip cihazlarda da kullanılabiliyor. Son dönemlerde adından oldukça söz ettiren cüzdan uygulaması, hızla büyüyerek Ethereum’un MetaMask’ı gibi Solana ekosisteminde lider cüzdan haline geldi.

Phantom

Lansmanından sonra kısa süre içinde iki milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya ulaşan Phantom, her geçen gün etkinliğini devam ettiriyor. En büyük rakibi MetaMask ise ConsenSys tarafından 2016 yılında piyasaya sürüldü. Lider cüzdan uygulaması Ekim 2020’de aylık bir milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Hâlihâzırda ise 21 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya sahip olan MetaMask şu an için liderliğini sürdürüyor.

İlginizi çekebilir: MetaMask 101: MetaMask Nasıl Kullanılır?

Millman, DApp keşfedilebilirlik deneyimi sunarak Solana’daki web3 ekosisteminin büyümesine de katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Millman daha önce, 0x’te bir teknoloji lideri olarak görev yapıyordu. Ardından cüzdan uygulaması işine odaklanan Millman, MetaMask’ın daha çok Ethereum’a odaklanması nedeniyle yeni bir cüzdan yapmaya karar verdi. Ardından çalışmalara başlayan CEO, daha az rekabet olduğu için Phantom’u ilk olarak Solana’da başlattı.

Tüm bunların yanında Millman, şu an cüzdan uygulamasına ek olarak token çıkarma hedeflerinin de masada olduğunu dile getirdi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version