Muhabbit

Kripto Para Madencilik Faaliyetine Yapılan Yatırımlar Artıyor!

Madencilik faaliyetlerine olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor.

BTC Madencilik muhabbit

BTC Madencilik muhabbit

Kripto para birimlerinin madencilik faaliyetlerine olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor.

Popüler hale gelen bu sektörden kazanç elde etmek isteyen dev şirketler, yatırımlarını buraya doğru kaydırmaya başladı. Yeni yatırımcıların yanında mevcut madencilik şirketleri de devam eden faaliyetlerini büyütmek üzere yeni yatırımlar yaptığını açıklıyor.

Bu kapsamda son olarak yapılan bir açıklamada, önde gelen Bitcoin madencilik şirketi Bitfarms, yeni bir Bitcoin madenciliği tesisi kurmak için Kanada’da arazi satın aldığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada, Garlock olarak adlandırılan tesisin, madencilik operasyonlarının yürütülmesi için 18 MW güç sağlayacağı belirtildi.

Bitfarms’ın Başkanı ve COO’su Geoff Morphy, bu yeni tesisin inşası hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tamamlandığında, Leger ve The Bunker’ı da içeren üç Sherbrooke çiftliğimizin toplam planlanan kapasitesi Hydro-Sherbrooke’un 96 MW’lık sözleşmeli gücünü tam olarak kullanacak.”

Yeni tesis şehir merkezine uzak bir bölgede yer alacak ve en son ses azaltma ve izleme teknolojisi ile donatılacak. Şirket, madencilik faaliyetinden gelen sesi azaltmak için önlemler almasına rağmen, bölgede yaşayanlar tarafından eleştirilmeye devam ediyor.

Bitfarms’ın bu yeni tesise yapacağı yatırımın yaklaşık olarak 1.760.000 doları bulması bekleniyor.

Bitfarms Madencilik Faaliyetlerini Büyütmeye Devam Ediyor

Bitfarms, dünya genelinde hash oranını artırmaya devam etmek için çalışmalarına devam ediyor.

Şirket şu anda Arjantin’de şirketin madencilik gücünü 210 MW artırmasını sağlayacak mega bir Bitcoin çiftliği de inşa ediyor. Bitfarms CEO’su Emiliano Grodzki’nin açıklamalarına göre, girişimin, bu tesisin kilovat saat başına 2,2 sentlik çok cazip bir enerji fiyatı ile 55.000 madencilik cihazını barındırabileceğini belirtiyor.

Şirket ayrıca, bu yeni tesislere güç sağlamak için ekipmanın güvenliğini sağlamak üzere büyük yatırımlar da yapıyor. Hatta bu kapsamda şubat ayında Bitfarms, Blockfi ile madencilik ekipmanı satın almaya devam etmek için 32 milyon dolar değerinde yeni bir finansman anlaşmasını da duyurmuştu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version