Muhabbit

Kripto Para Piyasasının Büyümesi, ABD’de Oluşturulacak Olan Yasaları Etkiliyor!

Kripto para endüstrisinin getireceği çok fazla şey olduğunu düşünen devletler, kripto paraları yasallaştırmak için acele ediyor.

ABD Mevzuat Genel

ABD Mevzuat Genel

Kripto para firmalarındaki yöneticiler, bilirkişiler ve lobiciler, kripto para yasa çalışmalarına yardım ediyor. Federal düzenleyicilerin bu konularda çoğu zaman yeterli bilgiye sahip olamaması nedeniyle bilirkişiler, ülke genelindeki milletvekilleriyle birlikte çalışıp ortaya uygun yasalar koymaya çalışıyor.

Kripto para endüstrisinin getireceği çok fazla şey olduğunu düşünen birçok devlet, kripto para şirketlerini yasallaştırmak için ellerinden geleni yapıyor.

Florida’daki yeni para aktarım yasası, hem endüstri dostu olurken hem de kuralları iyi bir şekilde ele alıyor. Oluşturulacak olan kripto para yasaları için yeni aktarım yasası örnek olarak gösteriliyor.

Bazı savunucular kripto para dolandırıcılıklarına ve riskli uygulamalara karşı yeterli koruma sağlanmazsa çok fazla insanın bu tarz durumlardan dolayı kötü etkileneceğini düşünüyor.

New York Times, Ulusal Eyalet Yasama Meclisleri Konferansı tarafından yapılan bir analize atıfta bulunarak, 150’den fazla kripto para ile ilgili mevzuatın şu anda beklemede olduğunu söyledi.

Eyalet kayıtlarına göre New York, kripto para endüstrisi için ayda 140.000 dolardan fazla harcıyor.

ABD Eyaletleri, Madencilere Yönelik Yasa Tasarısı Çıkarıyor!

Kripto para madencilerine olumlu adım atan Oklahoma, ülkedeki madencilik dostu olmak isteyen tek eyalet değil. Bilindiği üzere Georgia eyaleti de yerel kripto para madencilerini satış ve kullanım vergisini ödemekten muaf tutma önerisiyle bazı adımlar atmıştı.

Dünyanın en büyük madencilik havuzlarından biri olan Foundry, Georgia’daki madencilerin, tüm dünyadaki hash gücünün yüzde 34’ünden fazlasını oluşturduğunu açıkladı.

Bunun yanında bir başka eyalet olan Kentucky, yakın zaman önce kripto para madenciliği şirketlerine yönelik vergi teşvikleri açıklayan bir yasa tasarısı sundu. 

ABD Senatörleri Kripto Para Düzenlemesi Üzerinde Çalışıyor!

ABD Senatörleri Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis, 24 Mart 2022 Perşembe günü Politico Live etkinliğinde kripto para endüstrisinin nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair bir taslak üzerine birlikte çalışıyorlar.

Senatör Gillibrand konuyu şu şekilde açıkladı:

“Yaptığımız iş, bu endüstrinin farklı yönlerini ele alan çok yoğun bir inceleme olacak.”

Hazırlanan taslağın bir kısmı Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından düzenlenirken, bir kısmı da Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından düzenlenecek.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version