Muhabbit

Kripto Para Şirketlerinin Reklam Harcamaları Rekor Düzeye Ulaştı!

Kripto para firmaları, yeni nesil yatırımcıları hedeflemek için spor reklamlarına milyarlarca dolar harcıyor.

Kripto Paralar Genel Banka

Kripto Paralar Genel Banka

Yapılan bir araştırmaya göre, kripto para firmaları, yeni nesil yatırımcıları hedeflemek için spor alanındaki reklamlara milyarlarca dolar harcıyor.

Araştırma raporu, kripto para şirketlerinin, 2022 yılında küresel spor endüstrisi odaklı reklamlarda, teknoloji meraklısı olarak kabul edilen Z ve Y kuşağı arasında farkındalık yaratmak için 3 milyar dolardan fazla para kullandığını ortaya koyuyor.

Araştırmayı geçekleştiren “Güvenli Ticaret İkili Opsiyon” şirketinin analisti Saqib Iqbal konu hakkında şunları söyledi:

“Yıllardır Red Bull ve Coca-Cola gibi kripto para dışı şirketler, spor takımı bağlantıları aracılığıyla gençleri hedef aldı. Kripto para firmaları bunu gözlemledi ve sektöre, yeni ve teknoloji meraklısı bir nesil yatırımcı getirmek için benzer bir yaklaşımı benimsemeye başlıyor.”

Kripto para firmalarının, spor işletmelerinin yüksek profilli pazarlama iş birlikleri, büyük sponsorluk anlaşmaları ve harcamalar için önemli bir çıkış noktası olduğunu fark ettikleri belirtiliyor. Bunu dile getiren analist İkbal, şu ifadelere yer verdi:

“Şimdiye kadarki en büyük ortaklık, Crypto.com’un önceden Staples Center olarak bilinen Los Angeles arenasının isim hakları için 700 milyon dolarlık anlaşması oldu.”

Kripto Para Sektörü Reklamlara Para Akıtıyor

Sponsor danışmanlık firması IEG’nin verilerine göre, kripto para sektörünün Super Bowl 2022 reklamlarına yaptığı harcamalar, alkol, havayolları, hızlı servis restoranları ve şarap firmalarının toplamını aşmış durumda. 

Örneğin, kripto para borsası Coinbase’in, bir dakikalık Super Bowl reklamına 14 milyon dolar harcadığı biliniyor.

Hatta bilinirliği yaptığı reklamlar ile artışa geçen Coinbase‘in uygulaması, Apple Store’da 186. sıradan ikinci sıraya kadar yükseldi. 

“2022, kripto paraların pazarlaması için gerçekten bir dönüm noktası oldu ve birçok markanın spor reklamlarını ciddi şekilde artırdığını görüyoruz.”

Bunun yanında bir açıklama da, Mercedes takım patronu Toto Wolff tarafından yapıldı. 2022 Formula 1 (F1) yarış takımlarının %80’inin en az bir kripto para içerikli sponsora sahip olduğunu belirten Wolff, kripto paraların göz ardı edilemeyecek modern teknolojinin bir parçası olduğunu belirtti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version