Muhabbit

LTC Geliştiricisine Göre, NFT Fiyatları Düşecek!

Sizin bir NFT’niz var mı?

NFT ürünleri, şu anda kripto alanındaki geliştiriciler ve koleksiyoncular arasında en çok popülerleşen varlık olarak görünüyor.

Fakat Litecoin geliştiricisi Charlie Lee, bu ürünlerin sürdürülemez olduğunu düşünüyor. Pazartesi günü bu görüşünü bir tweet ile belirten Lee, “gerçek sanat” yapmanın aksine NFT ürünlerinin oluşturulmasında “sıfır maliyet” olduğunu söylüyor.

Lee’ye göre, gerçek dünyadaki sanatçılar zaman ve çaba harcıyor. Lee için bu durum nadirlik yaratıyor ve bu nedenle ünlü sanatçılar tarafından oluşturulan sanat eserleri için bir değer yaratıyor.

Lee, “Öte yandan NFT’ler yapay bir nadirlik sunuyor”, diye tweet atarak, “Bir NFT oluşturmanın neredeyse maliyeti olmaması sebebi ile pazar, sonunda bu çılgınlıktan para kazanmaya çalışan sanatçıların NFT’leri ile dolacak. Arz talebi bastıracak ve sonunda fiyatlar düşecek.” dedi

İlginizi çekebilir: NFT’ler Nedir?

Bu arada NFT’lerin olumlu görünen bir yeteneğiyse, sanat eserlerinin kriptografi olarak imzalanabilmesidir. Bu sayede sanatçıların verileri, dosya bağlantıları ve diğer gerekli telif ödemeleri sürece daha kolay dahil edilebilir.

NFT’ler bu durum ile beraber, nadirliğin bir ifadesi haline geldi ve bundan dolayı nadir bir NFT olan CryptoPunk Ocak ayında 605 ETH’ye satıldı. Bu nadir ürünü yeniden yaratmak mümkün olsa da, aynı nadirlik hiçbir zaman sağlanamayacak.

Bir başka NFT ürünü olan Hashmasks, satışa çıkmasının ardından 4 gün içinde 10 milyon $’ın üzerinde satış yaptı ve 16.348 NFT oluşturdu.

Lee’nin eleştirisi, oyun içi varlıklar ve dijital arazi gibi öğelerle daha geniş koleksiyon kısmını değil, sanat kısmını ilgilendiriyor. İlginçtir ki, Şubat ayının başında, Lunacia oyun evrenindeki dokuz dijital arazi parçası, yaklaşık 1.5 milyon $’a satıldı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version