Muhabbit
lydia finance

lydia finance

Lydia Finance (LYD) Nedir?

Merkezsiz yapısı ile dikkat çeken Lydia Finance, herhangi bir otoriteye ihtiyaç duymadan işlemlerin bağımsız bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Lydia Finance (LYD), Avalanche (AVAX) ağı üzerinde çalışan bir AMM protokolü olarak öne çıkıyor.

Likidite havuzları ile birlikte merkezsiz bir şekilde alım-satım (Swap) işlemlerinin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan platform, iki farklı token arasında işlem yapma imkanı sunuyor.

Merkezsiz yapısı ile dikkat çeken Lydia Finance, herhangi bir otoriteye ihtiyaç duymadan işlemlerin bağımsız bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Lydia Finance’in yapısı gereği işlemler için tokenleri üzerinde bulundurmaması, kişilerin varlıklarının güvenliği için oldukça önemli bir özellik olarak tanımlanabilir. Likidite havuzları üzerinden “swap” işlemlerini tamamlayan kullanıcılar, varlıklarını yeniden kişisel cüzdanlarında tutarak riski en düşük seviyede tutuyor. Bu sayede kişilerin üçüncü bir tarafa güven duyma zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor.

LYD Token ve Ekonomisi

Platformun kendi tokeni olarak öne çıkan LYD token ise sistemin yürümesi için en önemli parçalardan biri olarak tanımlanabilir. Staking ve farming yoluyla elde edilebilen LYD Token, aynı zamanda Electrum Havuzları ile birlikte daha yüksek oranda elde edilebiliyor.

Toplam arzı 540,000,000 adet olarak belirlenen LYD Token dağıtımı ise şu şekilde yapılmış durumda.

Toplam arzın yüzde 61’i (329,400,000 LYD), havuzlara likidite sağlayan “farmer”lar için ayrılırken, yüzde 21’i (113,400,000) ise staking getirisi olarak sunuluyor.

Yüzde 3’lük kısım (16,200,000 LYD) airdrop olarak kullanıcılara dağıtılırken, yüzde 15’lik kısım ise (81,000,000 LYD) geliştiriciler ve ekip için ayrılmış durumda.

LYD Token Dağıtımı

Enflasyon Çözümü

Merkezsiz borsaların teşvik olarak dağıttığı tokenlerin ve havuz getirilerinin yüksek olması sebebiyle sürekli bir fiyat baskısı oluşmasına ve fiyatın düşmesine dikkat çeken Lydia Finance ekibi, deflasyonist bir yapı ortaya koyarak bu durumun önüne geçmiş durumda.

Electrum havuzları üzerinde “performans komisyonu” isimli bir mekanizma başlatan ekip, yüzde 8.55’lik bu ücretin otomatik olarak yakılmasını sağlıyor. “Maximus Farm”ları üzerinde de benzer bir sistem çalıştıran Lydia Finance, getirilerin yüzde 3’ünü toplayarak oluşan token arzı artışının önüne geçmeyi planlıyor. Devam eden süreçte farklı deflasyonist mekanizmalar da geliştireceklerini belirten ekip, bu sayede LDY Token’ın daha kıt bir arza sahip olmasını amaçlıyor.

Platform üzerinde halihazırda 13,157,546 $’lık varlık kilitli bulunurken, yıllık yüzde 565’lik getiri oranı yakalanabiliyor.

Toplamda 111,030,461 LYD token dolaşımda bulunurken, 19,460,205 LYD ise yakılmış durumda. Piyasa değerine bakıldığında 6 Milyon $’ın üzerinde piyasa değerine sahip olan LYD’nin güncel fiyatı ise 0.058 $ seviyelerinde bulunuyor.

Merkezsiz borsaları kullanıyor musunuz?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version