Muhabbit

Mastercard, Metaverse ve NFT İçin 15 Ticari Marka Başvurusunda Bulundu!

Küresel ödeme şirketi Mastercard, metaverse dünyasının kapılarını aralamaya hazırlanıyor.

Mastercard

Kripto para sektörünün gelişmesiyle birçok kurumsal şirket bu alanda yatırımlar yapmaya başladı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda popüler ödeme şirketi Mastercard, dijital para ve NFT’ler için danışmanlık hizmeti vereceğini açıklamıştı.

Mastercard, Metaverse Dünyasının Kapılarını Araladı!

Küresel ödeme şirketi Mastercard, bu kez metaverse dünyasının kapılarını aralamaya hazırlanıyor. Mastercard, 15 farklı ticari marka başvurusunda bulunarak metaverse dünyasına adım atmış oldu.

Mastercard’ın başvuruları arasında NFT destekli multimedya, dijital ürünler için pazar yerleri, metaverse’te kart ve ödeme işlemlerinin yanı sıra işletmelerin ticari işlemleri için e-ticaret yazılımlarının geliştirilmesi gibi konular yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Metaverse ticari marka avukatı olarak bilinen Mike Kondoudis 8 Nisan 2022 Cuma günü yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:  

“Mastercard yapmış olduğu başvurularla birlikte markasının Metaverse’e giriş yapmak için adım attığını gösteriyor. Şirketin bu ticari marka başvurusu Mastercard’ın sanal ekonomide lider olmasını sağlayacak bir hamledir.”

Mıke Kondoudıs

Mastercard 4 Nisan 2022 tarihinde kripto para, finansal ürün ve hizmet gibi bir dizi ticari marka başvurusunu Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine sunmuştu.

Yapılan başvurular için Mike Kondoudis şu açıklamalarda bulundu:

“Mastercard önde gelen finansal markalardan biri ve markaya verilen değer her açıdan çok önemli. Bu başvurular, Mastercard markasının metaverse’e girişini korumak için çok önemli.”

Mıke Kondoudıs

American Express de NFT ve Metaverse İçin Ticari Marka Başvurusunda Bulunmuştu!

American Express

Büyük şirketler NFT ve metaverse dünyası için art arda hamleler yapmaya devam ediyor. Son günlerde birçok şirketin bu alanlarda ticari marka başvurusunda bulunduğuna dair haberler geliyor.

Geçtiğimiz ay ise dünyaca ünlü kredi kartı ve turizm şirketi olan American Express bu şirketlerin arasına katılmıştı. Şirket, ABD Patent ve Ticari Marka Kurumuna NFT ve metaverse kategorisi için toplamda yedi ticari marka başvurusu yaptığını açıklamıştı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version