Muhabbit

Merak Edilen Soru “TRON Scam Mi?“ Yanıtlandı!

Flipside Crypto’nun son raporunda kripto para dünyasında birçok kişinin merak ettiği soruya değiniyor; TRON scam mi?

Justin Sun Kimdir? Scammer Olabilir Mi?

Flipside Crypto’nun son raporunda kripto para dünyasında birçok kişinin merak ettiği soruya değiniyor; TRON scam mi?

TRON (TRX) ve tabii ki de esas adamı Justin Sun, kripto para dünyasının gündeminden düşmüyor. 2020 yılında gündeme gelmedikleri bir hafta bile yok. Kripto para toplumunda, çoğunlukla shitcoin’lerin hayatta kalması için gündemde kalması gerektiği, bu şekilde değer kazandığı şeklinde bir kanı yaygın.

Ne kadar dalga geçiyor olsa bile Justin Sun’ın TRON için shitcoin demişliği var. Bununla birlikte kripto para dünyasının birçok ismi TRON’un şüpheli ortaya çıkışı ve aktivitesinden dolayı dolandırıcılık olabileceğinden şüpheleniyor. Geçtiğimiz yıllarda Pekin’deki ofisinin bir ponzi şemasıyla bağdaştırılması sonucu basıldığı görüntüler de mevcut. Yani insanların şüphelerini besleyecek olaylar da meydana geliyor.

Cointelegraph’ın haberine göre, Flipside Crypto’nun son raporunda TRON (TRX)’un scam yani dolandırıcılık aracı olup olmadığı tartışılıyor. Raporda TRON’un “çalındığı söylenen whitepaper” dahil birçok konuya değiniliyor. Vaat edilen ama asla verilmeyen 20 milyon dolarlık hediye de bunlardan biri. Tüm bu dolandırıcılık iddialarını ve bunu destekleyici ögeleri bir kenara koyup raporun sonunda ilginç bir sonuç veriliyor.

“Son 30 gün içerisindeki TRX arzına bakıldığında çok sağlıklı ve aktif bir ekosistem ortaya çıkıyor.”

Ayrıca raporda balinaların da normal yatırımcılarının da merkeziyetsiz uygulamalar kullandıkları belirtiliyor. Bununla birlikte TRX’in alım satımlarının da merkeziyetsiz borsalarda yapıldığını, hem node operatörlerinin hem de oy verenlerin ödüllendirildiği belirtiliyor. Son olarak ortaya konulan bulgu ise TRX arzının birkaç büyük cüzdanda yoğunlaşmayıp tüm ekosistemde eşit olarak dağıtıldığıydı.

Ayrıca diğer bulgularla birlikte durumu özetleyen araştırmacılar, TRON’un şu zamana kadar inceledikleri Blockchain projelerinin %90’ından daha “gerçek” olduğunu belirtti. Yani Flipside Crypto’nun raporuna göre “TRON scam mi?” sorusunun yanıtı “HAYIR” oluyor.

 

Son Yazılar

Exit mobile version