Muhabbit

Uniswap Günlük Yarım Milyar Dolar Hacime Ulaştı!

Son 24 saatte 585 Milyon $’lık hacmi ile rekor kıran Uniswap, günlük hacim noktasında birçok popüler, merkezi kripto para borsasını geride bırakmış durumda.

Uniswap merkezsiz borsa

Ethereum üzerinde çalışan merkezsiz borsa Uniswap durdurulamıyor.

Son 24 saatte 585 Milyon $’lık hacmi ile rekor kıran Uniswap, günlük hacim noktasında birçok popüler merkezi kripto para borsasını geride bırakmış durumda. Geçtiğimiz gün oluşan hacim noktasında Coinbase’i geride bırakan Uniswap, an itibarıyla en çok tercih edilen kripto para borsaları arasında bulunuyor.

Üzerinde bulundurduğu sayısız token ile birlikte kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaran Uniswap, merkezsiz borsalar arasında lider konumunda bulunuyor.

Özellikle DeFi tokenlerindeki hareketlilik ile birlikte popülerliğini iyiden iyiye artıran platform, yaz aylarından önce oldukça düşük hacimlere sahipti.

Ancak DeFi tokenlerinin bir anda popülerleşmesi ile birlikte hacimlerinde de inanılmaz bir yükseliş yaşayan Uniswap, aynı zamanda oldukça yüksek transfer ücretlerine de sebep olmuş durumda.

Merkezsiz borsalar ve DeFi uygulamaları sebebiyle bugün sadece 1 saat içerisinde 500,000 $ “fee” geliri elde eden Ethereum madencileri bu durumda oldukça memnun görünüyor.

Fakat bir diğer yandan Ethereum üzerinde merkezsiz borsa harici iş modelleri büyük sıkıntıya girmiş durumda. Yükselen transfer ücretleri ve ağdaki yoğunluk transferleri oldukça zora sokmuş görünüyor.

Likidite noktasında da büyük artış yaşayan Uniswap, 1 Milyar $ sınırını aşmış durumda.

Sushi Swap Da 1 Milyar $’ı Aştı

Uniswap’ın forku olan SushiSwap da dün akşam itibarıyla 1 Milyar $ sınırını barajını durumda.

Kilitli değer noktasında önemli bir sınırı aşan SushiSwap büyüme hızı noktasında da rekor kırmakta.

Büyüme hızı ve merkezsiz borsaları “fomo” olarak değerlendiren Crypto Potato, 2017 yılına benzer bir durumun gerçekleştiğini belirtti.

Ek olarak SushiSwap oldukça hızlı bir şekilde lider merkezi borsalarda da işlem görmeye başladı. Dün akşam saatlerinde FTX tarafından gelen açıklama ile listelenmeye başlayan SushiSwap, sabah saatlerinde gelen duyurular ile birlikte OKEx ve Binance’te de listelenmeye başladı.

Ardı ardına rekor kıran merkezsiz borsaları kullanıyor musunuz?

Son Yazılar

Exit mobile version