Muhabbit

MetaMask, Apple Kullanıcılarını Phishing Saldırılarına İlişkin Uyardı!

Ethereum tabanlı kripto para cüzdan uygulaması olan MetaMask, phishing saldırısına ilişkin Apple kullanıcılarını uyardı.

metamask

Son günlerde sık sık yaşanan siber saldırılardan dolayı, günümüzde kullanıcılar oldukça tedirgin. Her gün farklı bir siber saldırı haberi gelirken bu kez ise Ethereum tabanlı kripto para cüzdan uygulaması olan MetaMask, phishing saldırısına ilişkin Apple kullanıcılarını uyardı.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde bir MetaMask cüzdan kullanıcısının hesabından yaklaşık 650 bin dolarlık kripto varlığının çalınması, gündemde büyük yankı uyandırmıştı. Bunun üzerine MetaMask şirketi resmi Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“iPhone, Mac ve iPad kullanıcıları uygulama verileri için otomatik yedeklemeyi etkinleştirirse, cüzdan anahtar kelimeleri açığa çıkabilir.”

MetaMask ile ilgili daha fazla haber için buraya tıklayabilirsiniz.

MetaMask Cüzdanı Nasıl Kurulur? öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

MetaMask:”iCloud şifresinin kaybedilmesi, kripto varlıklarınızın da kaybedilmesi anlamına geliyor!”

MetaMask

Ethereum tabanlı kripto para cüzdan uygulaması olan MetaMask yaptığı açıklamada iCloud şifresinin kaybedilmesinin kripto varlıkların da kaybedilmesi anlamına geldiğini vurgularken şunları da ekledi:

“Eğer iCloud yedeklemesi için onay verdiyseniz, şifrelenmiş MetaMask cüzdanı için de onay vermiş sayılırsınız. Ve şifreniz güvenlik açısından güçlü değilse, phishing yöntemiyle iCloud bilgilerinizi ele geçirebilirler. Bu durum sizin kripto varlıklarınızın çalınması anlamına geliyor. Aşağıda belirttiğimiz şekilde, Metamask için iCloud yedeklemesini etkinleştirmeyi kaldırabilirsiniz.”

Şirket paylaşımın devamında, iCloud yedeklemesinin kapatılması için”Ayarlar > Profil > icloud > Depolamayı Yönet > Yedeklemeler” sıralamasını takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version