Muhabbit

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, şirket hisselerinin satışından 370 milyon dolar elde etti

MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, şirket hisselerinin satışından 370 milyon dolar elde etti. CNBC’nin raporuna göre Bitcoin alıcısı MicroStrategy kurucusu olan Saylor, şirket hisselerini satma planını uygulamaya koydu ve bu plan doğrultusunda yaklaşık 370 milyon dolarlık gelir elde etti.

Saylor, geçen yaz 2024’ün ilk dört ayında 400 bin kadar hisseyi satmasına izin veren bir hisse senedi satış planına girdi. Kasım ayında satış yapmayı planladığını açıklayan Saylor, 2014 yılında 400 bin hisseye ilişkin bir hisse senedi opsiyonu aldığını ve bu opsiyonun vadesinin nisan’da dolacağını belirtti. Bu doğrultuda 2 Ocak ile 25 Nisan arasındaki işlem gününde 5.000 hisse satmayı hedeflediğini ifade etti.

Bitcoin yükseldiğinde hisse fiyatları da artmıştı

Saylor’ın açıklamasına göre 400 bin hissenin %90’ından fazlasını satmış durumda. Mart ayının sonunda Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73 bin dolara ulaşmasıyla MicroStrategy‘nin hisseleri üç kattan fazla değer kazandı. Geçen ay MicroStrategy 623 milyon dolar nakit karşılığında 9.245 Bitcoin daha satın aldığını ve toplam Bitcoin varlığını 214.246’ya çıkardığını bildirdi. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version