Muhabbit

JPMorgan analistleri, Bitcoin Halving sonrasında düşüş bekliyor

JPMorgan analistleri saatler sonra gerçekleşecek olan Bitcoin halving etkinliğinden sonra Bitcoin (BTC) fiyatında olası bir düşüş beklediklerini belirtiyorlar.

Bitcoin madenciliği hash oranının halving (yarılanma) sonrasında önemli ölçüde düşmesinin beklendiğini ifade eden analistlere göre, Bitcoin fiyatının bu olayı zaten fiyatlandırdığına inanılıyor.

JPMorgan’ın baş analisti Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki ekip, bugün yayınladıkları raporda Bitcoin’in yarılanma sonrasında fiyatında bir artış beklememelerinin sebebinin mevcut piyasa koşulları olduğunu açıkladı. Analistler, Bitcoin‘in halihazırda aşırı alım koşullarında olduğunu ve halving sonrasında olumsuz bir etki görebileceğini belirtiyorlar.

Bitcoin hashrate’inin halving sonrasında önemli bir düşüş görmesi muhtemel

Analistler ayrıca Bitcoin’in volatiliteye göre ayarlı olan 45 bin dolarlık fiyatının, halving sonrası üretim maliyeti olan 42 bin doların üzerinde olduğunu belirttiler.

JPMorgan analistleri, halving sonrası Bitcoin fiyatını etkileyebilecek bir diğer faktörün ise kripto risk sermayesi finansmanındaki durgunluk olduğunu söylediler.

Bitcoin madenciliği hash oranının da halving sonrasında önemli ölçüde düşmesinin beklendiği raporda belirtiliyor. Bu durum Bitcoin yarılanması etkinliğinin blok başına verilen ödülün yarıya indirilmesiyle Bitcoin madencileri üzerindeki etkisine işaret ediyor.

Ayrıca bazı Bitcoin madenciliği şirketlerinin verimsiz madencilik makinelerini kurtarma değeri için daha düşük enerji maliyetlerine sahip bölgelere yönelebileceğini öngördüler. Tüm bunlara bakarak JPMorgan analistleri, bu gelişmelerin Bitcoin fiyatını olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundular. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version