Muhabbit

Mike Novogratz’a Göre Bitcoin 500 Bin Dolar Olacak!

Kripto para ekosisteminin önemli isimlerinden Mike Novogratz, bu hafta Bitcoin’e dair ilgi çekici yorumlarda bulundu.

Melanion

Melanion Capital ETF başlatacak!

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in ekonominin kötüye gittiği ülkeler için önemli bir alternatif olduğunu düşünüyor. CEO’ya göre Bitcoin önümüzdeki zamanlarda 500 bin dolar seviyesine yükselecek.

Viral bir şekilde Bitcoin adaptasyonu hızlanarak artıyor ve her yere yayılıyor.

İlginizi çekebilir: Galaxy Dijital Bitcoin ETF Başvurusu Yaptı!

Bazı Ekonomiler için Bitcoin “Biçilmiş Kaftan”

Mike Novogratz bu hafta birden fazla konuşmasında Bitcoin ve dolar hakkında yorumlar yaptı. Salı günü (15.03.2022) Bloomberg ile yaptığı röportajda, Rusya-Ukrayna savaşını işaret ederek şunları söyledi:

Son 10 yılda yaşanan en önemli olay, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’ya şunu söylemesi oldu: Elinde bulundurduğun rezervleri kendi rezervlerin zannediyordun ama yanıldın, onlar aslında senin rezervlerin değil!

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz sözlerine şöyle devam etti:

Bu şu anlama geliyor. Risksiz olarak nitelendirilen dolar gibi birçok varlık, risksiz değil. Hele bir Rus iseniz, ya da bir Çinli iseniz, bu risk bugün daha da fazla.

Günümüzde rezerv para birimlerinin kimliklerini kaybetmeye başladığını vurgulayan Novogratz, dünyanın ekonomik bir boşluğa düştüğünü düşünüyor.

Altın ve özellikle kripto paralar, tam da bu yüzden bu boşluğu doldurmaya adaylar. Dünya bir anda Bitcoin satın almayacak, ancak zamanla insanların şunu dediğini duyacaksınız: Paramın bir kısmı da egemenliğin uzağında, Bitcoin olarak kalsın!

Sözlerine devam eden Novogratz, Rus rublesinin son 10 yılda yüzde 90’dan fazla değer kaybettiğini ve Türk lirasının da aynı yoldan geçtiğini söyledi.

Bitcoin, ekonomik koşulların zorlu süreçlere girdiği ülkeler için adeta bir kurtarıcı olarak geliyor.

İlginizi çekebilir: Galaxy Digital, DeFi Yatırımcısı ParaFi Capital’e Yatırım Yaptı

Bitcoin 500 Bin Dolar Olabilir

Galaxy Digital CEO’suna yöneltilen “Bitcoin fiyatı” sorusuna ise Novogratz şöyle cevap veriyor: 5 yıl içerisinde Bitcoin 500 bin dolar olmazsa, ben adaptasyon tezimde yanılmışım demektir.

Bitcoin adaptasyonu ivmelenerek artıyor. Geçtiğimiz yıldaki Bitcoin ve kripto paraların büyümesi, internetin 1990’lardaki büyümesinden çok daha fazla. Bana göre bu süreç viral bir sürece dönüştü.

Mike Novogratz ayrıca kripto para regülasyonlarına da değindi. Joe Biden ve ekibinin regülasyon hazırlıkları devam ederken Novogratz şöyle söylüyor: Politikacılar da artık bilinçlendi. Halkın ne istediğini, gidişatın nereye doğru olduğunu görüyorlar ve bu konuda olumlu adımlar atmaya devam ediyorlar.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version