Muhabbit

MIT Bitcoin’in Güvenliğine Yönelik Yeni Girişimini Duyurdu!

MIT’nin dijital para birimi girişimine, endüstri liderleri desteğini açıkladı.

yasa dışı bitcoin

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)’nün Dijital Para Birimi Girişimi (DCI), Bitcoin ağının savunmasını güçlendirmek için araştırmaları teşvik etmeyi amaçlayan “Bitcoin Yazılım ve Güvenlik Çabası” adı altında yeni bir girişim ortaya çıkardı.

Açık kaynak girişimi, Gemini’den Cameron ve Tyler Winklevoss, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Square CEO’su Jack Dorsey ve büyük Avrupa dijital varlık yöneticisi CoinShares dahil olmak üzere çeşitli kripto endüstrisi liderlerinden destek aldı.

Projeyi açıklayan bir blog gönderisinde DCI tarafından şu ifadelere yer verildi:

“Son 12 yılda milyonlarca açık kaynak geliştirici saati ve gelişen, destekleyici bir ekosistem sayesinde, Bitcoin artık belirsiz bir kriptografik oyuncak değil. Artık 1T $ değerinde güvence sağlayan açık kaynaklı bir finans ağıdır.”

Coinshares, bu yeni projeye 500.000 $ bağış yaptığını duyurdu ve CEO Jean-Marie Mognetti, diğer kripto para şirketlerinin de aynı şekilde yapması gerektiğini ima ederek şu açıklamayı yaptı:

“Bitcoin ağının temelini oluşturan açık kaynaklı protokolleri ve bunun üzerine inşa edilen uygulamaları güvence altına alan, yükselten ve sürdüren yüzlerce geliştiricinin çalışmalarından faydalanan bir kişi olarak, dijital varlık endüstrisindeki kâr amaçlı firmaların tüm ekosistem katılımcılarının karşılıklı çıkarlarını artıran bağımsız, tarafsız geliştirme çabalarını ve araştırmaları finanse etme yükümlülüğümüz bulunuyor.”

DCI’nin dört yıllık araştırma ve geliştirmesine dayanan programı, Bitcoin ağını güçlendirmeyi ve endüstrinin açık kaynaklı yazılımları finanse etme taahhüdünü korumayı hedefliyor.

Blog gönderisinde, DCI’nin yeni programının amacının, Bitcoin protokolünün sağlamlığını iyileştirmek için tarafsız uzman kaynaklara katkıda bulunmak olduğu belirtiliyor. Bunun yanında Bitcoin’in güvenliğinin, teknolojinin devam eden gelişiminin yanı sıra, dijital para birimlerinin kamu yararına vaatlerinin geniş çapta gerçekleştirilmesinin temelini oluşturduğu belirtiliyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version