Muhabbit

New York’lu İşletmeler Kripto Para Madenciliğine Karşı!

Emisyonlarla ilgili değerlendirme talep eden işletmeler, valilikten iki tesise verilen izinlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor.

New

Bitcoin madenciliği

Bir grup yerel işletme New York Eyalet Valisi Kathy Hochul’dan şehrin eski elektrik santrallerinin kripto para madencilik merkezine dönüştürülmesi için verilen izinleri reddetmesini istedi.

Yerel işletmelerin bu talebi, ortaklaşa imzalanan bir belge olarak valiliğe aktarıldı.

Belge, kripto paraların sebep olduğu çevresel zararı değerlendirme konusuna da atıfta bulunuyordu. Bunun yanı sıra işletmeler Vali Hochul’dan, Greenidge Üretim İstasyonu ve Fortistar North Tonawanda santrallerinin kripto para madenciliği tesislerine dönüştürme izinlerini iptal etmesini istiyor.

Bildiğiniz gibi kripto para madenciliği, işlemleri gerçekleştirmek için ciddi miktarda enerji kullanır. İşletmeler bu faaliyetlerin New York’ta artması halinde, İklim Liderliği ve Toplum Koruma Yasası kapsamındaki belirlenen iklim hedeflerini baltalayabileceğini düşünüyor.

Valiliğe gönderilen belgede, kripto para madenciliğinin verimsizliğinden bahsediliyor.Aynı zamanda kullanılmayan fosil yakıtlı enerji santrallerinin tekrardan aktif hale getirilmesinin, devletin emisyon azaltmaya yönelik adımlarını ciddi anlamda tehlikeye atacağı belirtiliyor.

İşletmeler ayrıca Çevre Koruma Departmanında görev alan Komiser Basil Seggos’un “Greenidge tesisinin, New York iklim yasasına uygun olmadığını” belirttiğini söyledi.

Emisyonlarla ilgili değerlendirme talep eden işletmeler, Hochul’dan iki tesise verilen izinlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Rusya Madenciler için Özel bir Elektrik Tarifesi Planlıyor!

Bununla beraber Rus yetkililer, kısa bir süre önce Çin’den kovulan madenciler için özel bir elektrik tarifesi sunmayı planlıyor.

Rusya Enerji Bakanı Nikolai Shulginov konu hakkında şunları söyledi:

Madencilerin düşük elektrik tarifelerinden yararlanmasına izin veremeyiz.

NYDIG tarafından yürütülen araştırmalara göre, Bitcoin’in enerji tüketimi önümüzdeki on yılda küresel toplamın %0.5’ini bile temsil etmeyecek.

Öte yandan araştırma, Bitcoin’in karbon ayak izinin fiyat dalgalanmalarına, madencilik zorluğuna ve enerji tüketimine bağlı olarak değişkenlik göstereceğini öne sürüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version