Muhabbit

Nubank Resmi Olarak ABD ve Brezilya’da Listelendi

Nubank, NYSE’deki ilk işlem gününde hisselerinin %15’inin satışını tamamladı.

Banka Kripto Para

Banka Kripto Para

Latin Amerika’nın en büyük finansal teknoloji bankası olan Nubank, bu hafta New York borsasında (NYSE) ve Brezilya’nın B3 borsasında halka açık bir şirket olarak yolculuğuna başladı.

Nubank, geçtiğimiz ay listelenme tarihini açıkladıktan sonra 9 Aralık 2021 tarihinde NYSE (NU) ve Brezilya B3 borsalarında (NUBR33) listelendi.

Reuters’e göre, Nubank şu anda Latin Amerika’da listelenen en değerli banka oldu. CNBC’nin haberine göre ise Nubank, NYSE’deki ilk işlem gününde hisselerinin %15’inin satışını tamamladı. Forbes’e göre ise şirket 45 milyar dolar değer kazandı.

Nubank’ın hisse fiyatı, market açıldığında 8-9$ civarındaydı. Ancak NYSE işlemlerini kapatırken bu fiyat 10.33$ değerine kadar çıktı. Yapılan haberlere göre şirket ilk gününde piyasadan 2.6 milyar dolar topladı.

Şirketi Brezilya’dan destekleyen çok sayıda kişi var. Brezilya Mevduat Makbuzlarına (BDR) göre Brezilya’da 815.000 kişi şirkete yatırım yaptı. Ayrıca yaklaşık 7.5 milyon Brezilyalı NuSócios programının bir parçası olarak Nubank’tan ücretsiz küçük paylarını aldılar. Nubank’ı destekleyenler arasında Warren Buffett’ın Berkshire Hathaway şirketi de var.

Forbes’in İspanyol dilindeki bir makalesine göre, 40 yaşındaki Nubank kurucusu ve CEO’su David Vélez artık dünyadaki en zengin Kolombiyalı oldu.

Nubank Hakkında

Nubank, Brezilyalı bir neobank ve Latin Amerika’daki en büyük finansal teknoloji bankasıdır. Merkezi Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde yer almaktadır. Şirketin ayrıca Berlin (Almanya), Buenos Aires’de (Arjantin) mühendislik ofisleri ve Mexico City’de (Meksika) bir ofisi bulunmaktadır.

Nubank 2013 yılında Kolombiyalı David Vélez, Brezilyalı Cristina Junqueira ve Amerikalı Edward Wible tarafından kuruldu. 2021 yılının Nisan ayında şirketin CTO’su olan Edward Wible görevinden ayrıldı.

Nubank kartıyla ilk işlem 1 Nisan 2014 tarihinde yapıldı. 4 yıl sonra Nubank’ın değeri, 1 milyar doları geçince unicorn şirketi oldu.

Hizmetleri arasında şunlar bulunmaktadır;

2018 yılında, yeni kredi kartı tasarımını çıkardıktan sonra Nubank, dünyanın en büyük kutu açılımını yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer aldı.

Mayıs 2021 itibarıyla, Nubank’ın Brezilya’da 35 milyon ve dünya genelinde de 38 milyon müşterisi bulunuyor.

NuSócios Programı Hakkında

Nubank, uygulama NuSócios adlı bir program yardımıyla şirkete aktif ortaklar olmaya davet etti. Bu program sayesinde kullanıcılar halka arz sırasında banka hisselerinin küçük bir kısmını güvence altına aldılar.

Kasım ayında başlatılan NuSócios programıyla milyonlarca kullanıcıya ücretsiz Brezilya Mevduat Makbuzları (BDR) dağıtıldı. BDR’ler, Nu Holdings’te class A ortak payın altıda birini temsil ediyor. Bu da, kullanıcıların şirketin halka arzına aktif olarak katılabileceği ve Nubank’ın hisseleri yükseldikçe servetlerinin arttığını görebileceği anlamına geliyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version