Muhabbit

Önde Gelen RegTech Platformu Sekuritance,Yeni Hizmetlerini Duyurdu!

Sekuritance, sunmuş olduğu çözümler ile önemli RegTech platformları arasında yer alıyor.

Sekuritance Muhabbit

Sekuritance Muhabbit

Dünya genelindeki düzenleyiciler ve bankalar, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ortaya çıkan mali suçlarla mücadelede çeşitli zorluklarla karşılaştı. İngiltere Mali İstihbarat Birimi (UKFIU), kara para aklama ile ilgili şüpheli faaliyet raporlarının (SAR) sayısında artış olduğu ile ilgili bir rapor yayımladı. Raporda SAR’larda en önemli büyümenin finansal teknoloji (FinTech) şirketlerinde görüldüğü belirtiliyor.

Bu nedenle, düzenleyiciler daha fazla şeffaflık talep ettikçe, finans kurumlarının artan miktarda veri oluşturması ve çalıştırması gerekiyor. Yapılan araştırmalar, bankaların yalnızca 2016 yılında düzenleyici uyum için 100 milyar doların üzerinde harcama yaptığını ve bu maliyetin arttığını gösteriyor. Finans sektörü için mevzuata uyumun maliyetleri, RegTech’in benimsenmesinde başlıca itici güç olmaktadır.

RegTech Çözümü Nedir?

RegTech çözümleri, bankaların ve finans kurumlarının, güvenlik risklerini veya yasa ihlallerini otomatik olarak tespit ederek, çok sayıda kaynaktan gelen büyük miktarda veriyi yüksek hızda işlemesine olanak tanımaktadır. Regtech, karmaşık analiz ve kontrolleri gerçekleştirmek için gereken süreyi kısaltarak, verileri iyileştirir ve maliyetlerin düşmesine yardımcı olur.

RegTech Faydaları


RegTech’in faydaları; bilanço raporlaması ve finansal risklerin ölçülmesi gibi finansal verilerin uyumluluk raporlamasının doğrudan işlenmesinin ötesine geçmesidir. Finansal hizmetler sektörü, makine öğrenimi ve tahmine dayalı analitikten yararlanmaya devam ettikçe, bu firmaların ürettiği ve depoladığı veri hacmi artıyor. Gelecekte firmalar, güvenlik ve uyumluluk risklerini azaltabilecek yeni güvenlik teknolojilerini benimsemek zorunda kalacaklar.

Önde Gelen RegTech Platformu Sekuritance


Düzenleyici talepler genişledikçe ve maliyet baskısı arttıkça, kurumlar uyum yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışmakta ve bu da daha yüksek uyum riskini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle finans firmalarının büyük miktarda veriyi daha verimli bir şekilde analiz etmek ve şüpheli faaliyetleri kolayca tespit etmek için erişilebilir, sürdürülebilir ve uygun maliyetli bir çözüme sahip olması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir: Sekuritance Nedir?

RegTech’in önemli olmasının nedenlerinden biri, finansal sistemi yeniden şekillendirme ve firmaların uyum yükünü hafifletme yeteneğinin bulunmasıdır. RegTech, yeni ve eski düzenlemelere ve manuel raporlamaya yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Kurumlar artan düzenleyici baskılarla başa çıkmaya başladıkça RegTech çözümleri de son yıllarda artış göstermeye başladı.

Sektör içinde çeşitli düzenleme, uyumluluk ve izleme araçları sunan ve önde gelen bir RegTech platformu olan Sekuritance, finansal kurumların mali suçlarla ve uyum yükleriyle mücadele etmesine yardımcı olan yeni bir hizmet başlattığını duyurdu. Bu sunulan yeni hizmet, denetlenebilirliği sağlamak için kasa sorguları, kontroller, işlem izleme ve blok zincirinde atıfta bulunulan diğer faaliyetlere olanak tanımaktadır.

Sekuritance’ı Farklı Kılan Özelliği

Sekuritance’ı farklı kılan özelliklerinin başında, uyumluluk hizmetleri, dolandırıcılık ve işlem izleme ile Kara Para Aklamayı Önleme doğrulama hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan benzersiz hizmetler sunması yer alıyor.

Bu arada Sekuritance’ın, SKRT adında yerel bir tokenı da bulunuyor. SKRT’nin birincil işlevi, RegTech ile ilgili verileri ve ödemeyle ilgili doğrulama görevlerini işlemek ve bunlara giriş yapmak olarak tanımlanıyor. Özetle, SKRT blok zinciri Ethereum ve hatta Bitcoin gibi genel protokollerde ve ayrıca Hyperledger gibi özel, önceden belirlenmiş protokollerde de olabilir.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Web sitesi: https://www.sekuritance.com/

Telegram Topluluğu: https://t.me/sekuritance_SKRT

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version